23.05.2022
Redakce

Trenér zvedá stejné váhy jako my, prozrazuje Matej Paulovič

Do Pardubic přišel v roce 2019 z Hradce Králové. Matej Paulovič nejprve pomohl Dynamu zachránit extraligovou příslušnost, v dalších sezonách si zahrál play-off a v té následující chce zažít týmový úspěch. Nyní už se pod vedením nového hlavního trenéra Radima Rulíka poctivě připravuje na novou extraligovou sezonu. „Určitě budeme silní,“ věří.

Hokejisté Dynama měli po konci loňské sezony měsíc volna, Matej Paulovič se vrátil na Slovensko. „Strávil jsem dovolenou doma, celou minulou sezonu jsem tam nebyl, takže jsem si to užil doma s rodiči a prarodiči. Navštívil jsem také sestru, která má dvě děti, měl jsem rodinnou pohodu.“

Po dovolené se vrátil do Pardubic, aby mohl se svými spoluhráči zahájit letní přípravu na novou sezonu.

Začátek bývá vždycky náročný, vzhledem k tomu, že po dovolené bývá tělo oslabené. Už se do toho ale dostáváme a je to lepší a lepší,“ říká slovenský forvard. Trénovat začal už sám před začátkem letní přípravy. „Po návratu do Pardubic jsem už dva týdny chodil cvičit. Minulý rok jsem byl přes léto zraněný, tak jsem to chtěl dohnat,“ dodává.

Dynamo povede do sezony nový hlavní trenér. Radim Rulík část tréninků vede sám a s hráči také cvičí. „Je super, že s námi cvičí. Dokáže zvedat stejné váhy jako my a ukazuje nám, že se to dá dělat v každém věku. Motivuje nás to, abychom si přidávali, zvedali více a byli lepší,“ říká Paulovič.

Kromě nového kouče posílí pardubický tým sedm nových hráčů. „Určitě budeme mít silný tým. Zatím neznám nikoho osobně, jedině tak, že jsme proti sobě hráli. Doufám, že budeme mít dobrou partu v kabině, stejně jako to bylo loni, a že se nám bude dařit,“ přeje si sedmadvacetiletý útočník.