18.12.2022
Redakce

Trápí nás koncovka, má jasno dorostenec Krčál. Jak hodnotí uplynulý rok?

Pardubičtí dorostenci odehráli v sobotu poslední zápas v tomto roce. Ve vyrovnaném utkání Pardubice vždy dotahovaly skóre, ke konci zápasu však inkasovaly dvě rychlé branky a ze zápasu tak odjeli s prohrou 6:4.

Jako první se v zápase ujali domácí, kdy ve čtvrté minutě překonali Tuláčka. Dynamo na to poté odpovědělo, kdy Kučera vyrovnal. Do konce zápasu padlo ještě osm branek. V 50. minutě byl stav stále nerozhodný, ale Vítkovicím se pár minut před koncem podařilo vstřelit branku. Deset vteřin před koncem utkání domácí vyhodili puk do prázdné brány a tím si tak zajistili výhru.

„Myslím si, že jsme odehráli kvalitní zápas, který byl hodně vyrovnaný, akorát nás často trápí koncovka. S trenéry na tom budeme pracovat, “ slibuje dorostenec David Krčál.

Patnáctiletý pardubický útočník ve druhé třetině vstřelil branku, kterou vyrovnal skóre na 3:3. „Soupeř byl za brankou a kluci jeli napadat, já jsem se pohyboval nahoře na kruhu pro vhazování , a když jsem uviděl, že na mě jde přihrávka od Filipa Křečana tak jsem se snažil dobře trefit puk do brány,“ popsal Krčál svou branku.

Skóre se v utkání přelévalo ze strany na stranu. „Určitě jak jsem říkal, zápas byl hodně vyrovnaný, snažili jsme se hrát bez faulů a dobře kombinovat,“ řekl po zápase pardubický útočník

Tento zápas byl pro dorostence posledním v tomto kalendářním roce, další čeká pardubický výběr do 17 let až v lednu. „Z kraje sezóny jsme se poznávali, a bylo to vidět na výsledcích. Nakonec se nám podařilo postoupit do play off, za což jsme všichni moc rádi. V nadstavbě potřebujeme víc bodovat, abychom se dostali do první poloviny tabulky," zhodnotil Krčál dosavadní průběh sezóny.