18.06.2024
Redakce

Tomáš Jirků: Chceme, aby se z mladých hráčů stali chlapi

Už šest týdnu společné letní přípravy absolvovali hráči pardubického B týmu. „Příprava je hodně uzpůsobená mladým hráčům. Máme před sebou poslední dva týdny, takže finišujeme," popisuje hlavní trenér Tomáš Jirků. Jeho tým nedoznal oproti loňskému ročníku mnoho změn, což třiatřicetiletý trenér v rozhovoru kvituje.

„Máme před sebou poslední dva týdny společné suché přípravy, takže finišujeme. Kluky čeká poté krátká pauza, kdy dostanou týden úplné volno k odpočinku. Pak navážeme individuálním programem a od 24. července začneme trénovat na ledě," popsal plán Dynama B hlavní trenér Tomáš Jirků.

Suchou přípravu s béčkem absolvují především hráči mladších ročníků. „Musím říct, že tým pracuje velmi dobře. Je tu spoustu mladých kluků, kteří vědí, proč tu jsou a kam se chtějí dostat. Tomu odpovídá i jejich přístup," pochvaluje si kouč.

Specifické skladbě týmu je podle jeho slov přizpůsobena kompletní suchá příprava. „Příprava je hodně uzpůsobená mladým hráčům, aby nabírali svalový objem. Chceme, aby se z nich stali chlapi a mohli plnohodnotně hrát dospělý hokej."

B tým před dalším ročníkem nehlásí velké změny v hráčském kádru. Tým tak zůstává v podobném složení, jako v loňské sezoně. „Jsem hrozně rád, že se tým udržel pohromadě, zejména to jádro. To si myslím, že je hodně důležité, jelikož máme na co navázat. Tomu týmu, co tu je, plně věřím. Je charakterově zdravý a doufám, že nám to pomůže k lepším výsledkům v letošní sezoně," popisuje Tomáš Jirků, který Dynamo B vede spolu s asistentem Janem Starým.

Někteří z hráčů, kteří v loňském roce působili v B týmu, mají letos šanci nastupovat pravidelně také v extralize. S prvním týmem Dynama trénují například Daniel Herčík, Michal Pochobradský nebo sedmnáctiletý obránce Martin Švec.

„Pro celou organizaci je to skvělá vizitka. Je to cíl celého projektu Dynamo B, abychom se snažili hráče vychovat a pomoci jim do extraligového hokeje. Za všechny hráče, co se od nás dokáží dostat do extraligy, jsem nesmírně rád," neskrývá Tomáš Jirků.

Další informace z B týmu a momentální podobu kádru přineseme v následujících dnech.