28.03.2022
Redakce

Těžko se mi hledají slova, smutněl Frodl po čtvrtfinálovém vyřazení v Českých Budějovicích

I přes povedený výkon Dominika Frodla nedokázalo Dynamo uspět v pátém dějství čtvrtfinálové série na ledě Českých Budějovic a po prohře 3:4 končí v letošní sezoně. Jaké má pardubická jednička plány v letní pauze a co prozradil o rozhodujícím gólu?

Jak byste zhodnotil poslední zápas sezony?

Třikrát jsme vedli, soupeř vždycky dokázal vyrovnat. Těžko se mi hledají slova. Myslím si, že jsme hráli dobře, Motor samozřejmě také. V play off zkrátka rozhodují hnusné góly.

Co bylo klíčové v rámci celé série?

Asi to, že není rozhodující, kdo v zápase vede, ale kdo na konci sebere ten kýžený bod. Motor dal ve čtyřech případech vždycky víc gólů. Na druhou stranu je to jen hokej, na světě se dějí horší věci. My jsme skončili jen pro tuto sezonu.

Projevila se zkušenost Gulaše, Pecha a dalších zkušených hráčů?

Chtěl bych pogratulovat Motoru k postupu do semifinále a těmto klukům obzvlášť. Možná do toho šli s tím, že nás herně nebudou přehrávat. Budějovice mají větší věkový průměr a nemohly s námi hrát hokej nahoru a dolů. Když přišla možnost, tak daly gól. V jejich prospěch určitě hrály zkušenosti, ale není to všechno.

Byl jste poprvé v roli favorita play off, jaké to pro vás bylo?

Úplně si nemyslím, že jsme v Budějovicích nebyli považování za favority. Chtěli jsme dojít co nejdál to šlo. Motor byl dnes o jeden gól šťastnější a postoupil.

Projevila se v play off nějakých způsobem vaše krize ze závěru základní části?

Nejvíc se to projevilo na tom, že jsme sérii začínali venku. To bylo pro nás největším mínusem.

Budete i nadále sledovat play off?

Určitě ho bude sledovat. Není to tak, že bych si někam zalezl a ani si ho nepustil. Čekáme teď rodinu, takže mám před sebou krásné věci, ale už se těším na další sezonu. Asi se teď chvilku nevyspím, ale mezi sezonami to tolik nevadí.

Jak jste vnímal tlak během play off?

Člověk to nemůže moc vnímat, to by se z toho zbláznil. Určitě to nebylo tak, že by za námi pořád někdo chodil a říkal nám, že musíme vyhrát. Tlak jsme měli my jako tým na sebe, protože jsme chtěli jít daleko.

Mohl jste udělat něco lépe při čtvrtém gólu Budějovic?

Dostal jsem gól, takže něco asi šlo udělat líp. Michal Vondrka mi sám říkal, že to chtěl zvednout pod horní tyčku, ale sjelo mu to k tyčce. Kdyby to tam dal, tak bych to měl.