09.01.2023
Redakce

Těžká zkouška. Do Pardubic přijede ve formě hrající Sparta

Hráče Dynama čekal po návratu z Brna pouhý jeden den odpočinku. Už v úterý 10.1. totiž vyzvou v televizní dohrávce 32. kola na domácím ledě ve skvělé formě hrající Spartu. Utkání začíná v 17:30 a sledovat ho můžete na ČT Sport.

32. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Sparta hraje ve skvělé formě. Z posledních 15 zápasů získala nejvíce bodů ze všech extraligových týmů
  • Daří se také Dynamu. To vyhrálo už pět utkání v řadě a drží se na prvním místě tabulky
  • Pražané se výborně předvedli také na nedávném Spengler Cupu, kde obsadili druhé místo

Z kabiny Dynama

Dynamo zatím v novém roce neprohrálo. Za sebou má úspěšně zvládnutý souboj o první místo s Vítkovicemi (3:2p), přestřelku s Karlovými Vary (7:4) a poslední výhru na ledě Komety. Dynamo poslal v Brně do vedení v osmé minutě Lukáš Sedlák. Ve druhé třetině pak přidali branky Robert Kousal a Jan Kolář. Minutu před koncem pak uzavřel na konečných 4:1 trefou do prázdné branky Tomáš Zohorna.

„Vstoupili jsme do toho dobře a hlavně jsme si to pohlídali. Myslím, že jsme celý zápas hráli dobře a zabezpečeně do obrany. Až v posledních deseti minutách jsme se dostali pod tlak, dostali jsme gól a jelikož Brno nemělo, co ztratit, tak se do nás tlačili. Zvládli jsme to ale dobře,“ říkal po utkání v Brně útočník David Cienciala.

Nyní stojí v cestě Sparta. Do utkání půjdou pardubičtí hráči už pod vedením trenéra Radima Rulíka, který se vrátil z úspěšného šampionátu reprezentace do 20 let. „Bude to boj a perfektní zápas. Se Spartou jsou ty zápasy vždycky super, rád proti nim hraji. Bude to navíc před domácím publikem, přijde hodně lidí, takže se na to hodně těším,“ hlásí před následujícím utkáním Cienciala.

S novou smlouvou půjde do utkání zkušený útočník Robert Kousal. Pardubický odchovanec si skvělými výkony vysloužil nový tříletý kontrakt a rozšíří tak sbírku více než 400 startů v pardubickém dresu. „Jsem šťastný, že jsme se dohodli na mém dalším pokračování. Těším se na další, doufám, že úspěšné roky. Je skvělé být součástí takhle kvalitního týmu a doufám, že to dotáhneme i k nějakému úspěchu,“ říkal po podpisu nového kontraktu dvaatřicetiletý útočník.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Kolář, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Sedlák, Hyka – A. Musil, Poulíček, Vondráček – Herčík, Paulovič, Rohlík.

Aktuálně od soupeře

Sparta nadále stoupá tabulkou. Pod trenéry Miloslavem Hořavou a Hansem Wallsonem vyhráli Pražané dvanáctkrát ze čtrnácti zápasů. Skvělou reprezentaci české extraligy navíc Sparta přidala na tradičním Spengler Cupu, kde obsadila druhé místo. Ve finále podlehla švýcarskému Ambri-Piotta 2:3 po samostatných nájezdech. „Turnaj se nám povedl. Kdyby nám to před turnajem někdo řekl, určitě bychom finále brali. Škoda, že se nám zase nepovedly nájezdy, které jsou trošku loterie," řekl po turnaji pro klubový web Michal Řepík.

Po návratu ze Švýcarska odehrála Sparta tři utkání. Nejprve porazila České Budějovice 5:3, poté podlehla Liberci 2:5 a v posledním zápase vynulovala Kladno. „Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. Bylo to vyrovnané a nemyslím si, že výsledek odpovídá. Díky gólmanovi jsme zůstali ve hře, protože si myslím, že Kladno mělo první dvě třetiny více vyložených šancí. Dali jsme šťastný první gól a svým způsobem jsme se klepali o výsledek až do konce," komentoval utkání trenér Miloslav Hořava.

Hvězda v týmu soupeře:

Jakub Kovář. Čtyřiatřicetiletý brankář v minulé sezóně dotáhl Curych až do finále švýcarské ligy a před letošní sezónou přišel posílit ambiciózní Spartu. S příchodem nových trenérů se výrazně zvedly také výkony sparťanské opory. Po 27 odchytaných zápasech si drží průměr 2,25 branky na zápas. Úspěšnost zákroků vytáhl už na 91,48% a zapsal také pět čistých kont.

Sestava Sparty z minulého utkání:

Kořenář – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Tomek – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Kaše – M. Vitouch.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Jan Košťálek, Tomáš Dvořák, Robert Říčka
HC Sparta PrahaTomáš Tomek, Jan Buchtele, David Tomášek