03.08.2022
Redakce

Také letos podpoříme nejúspěšnější mladé tenisty a tenistky z České republiky

​Pardubická juniorka, Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu v tenise, se koná 6. - 12. srpna 2022 na dvorcích LTC Pardubice. Účastní se ho juniorská špička českého tenisu v kategorii 16 až 18 let, celkem 96 hráčů a hráček. Přijďte se na talentované tenisty podívat společně s Dynamem!

Pardubická juniorka je tenisový turnaj, který se v Pardubicích koná od roku 1926. Je tedy pouze o tři roky mladší, než Dynamo, které v letošní sezóně slaví sto let od založení klubu. Svou tradicí se řadí mezi nejstarší juniorské turnaje nejen u nás, ale i v Evropě. O velké prestiži Pardubické juniorky svědčí i jména vítězů, mezi nimiž najdeme řadu grandslamových vítězů a také dvě světové singlové jedničky, Martina Navrátilová (1972) a Ivan Lendl (1976). Turnajový triumf si také připsal Miloslav Mečíř, olympijský vítěz dvouhry z LOH 1988 v Soulu.

Pardubická juniorka je pomyslnou vstupní branou mezi elitu světového tenisu, a proto už samotná účast je pro mladé české tenisové hvězdy velmi lákavá.

Zajímá vás, kdo vyhraje letos? Pojďte se společně s námi podívat na 95. ročník Pardubické juniorky.