21.06.2024
Redakce

Tadeáš Kalužík jede s reprezentací U20 do Finska, Švec a Fiala mezi náhradníky

Mládežnické reprezentace neotálejí ani v létě. Tadeáš Kalužík se ve dnech 12. - 23. července 2024 zúčastní s reprezentací do 20 let přípravného kempu a čtyř utkání v Chomutově a finském městě Vierumäki. V nominaci je také pardubický odchovanec Lukáš Matěcha, který působí v kanadské WHL. Mezi náhradníky je sedmnáctiletý obránce Martin Švec a útočník Adam Fiala.

Tadeáš Kalužík má za sebou skvělou sezonu v pardubické juniorce, kde nastřádal 52 bodů v 51 zápasech. Kromě toho už si vyzkoušel také seniorský hokej, když do pěti utkání zasáhl v dresu Dynama B. Chance ligu si v loňském roce vyzkoušeli také dva náhradníci - Adam Fiala a Martin Švec. Druhý jmenovaný si zahrál dokonce také v extralize, kde už stihl vsítit první branku.

Mezi nominovanými na přípravný kemp a čtyř utkání v Chomutově a finském městě Vierumäki je také brankář Lukáš Matěcha, který až do minulé sezony působil v organizaci Dynama. Loňskou sezonu strávil v kanadské juniorské soutěži WHL, kde v dresu Tri-City Americans naskočil do 35 zápasů.

Kluci, ať se vám v repre daří!