14.04.2022
Redakce

TOP momenty sezony: Vysoká výhra v Litvínově

Dynamo nemělo před zápasem s Litvínovem příznivou sérii, jelikož mělo za sebou porážky proti Spartě a Kometě. To se ale změnilo v 6. kole proti Litvínovu. Hlavně díky šestigólové náloži ve druhé třetině dokázalo Dynamo ovládnout utkání na litvínovském ledě vysoko 7:4, což znamenalo největší počet nastřílených branek Dynama v jednom utkání z celého ročníku.

Začátek sezony byl pro Dynamo proměnlivý. Úvodní dvě utkání dokázali pardubičtí hráči ovládnout, avšak následné dva zápasy se Dynamu nevyvedly. Čekalo je tak utkání na ledě Litvínova.

Litvínovu vyšel lépe úvod utkání a po první třetině se po smolném gólu pro Pardubice ujmul vedení 1:0. Druhá třetina byla ale úplně jiná podívaná. Šestigólovou nálož odstartoval hned v její druhé minutě Košťálek z přesilové hry. Druhou branku vsítil o necelou minutu později Poulíček a do konce úvodní pětiminutovky se dokázal prosadit ještě Blümel. Ani následné střídání gólmanů Litvínova nepomohlo a po gólech Hecla, Rohlíka a dvougólového Blümela šlo Dynamo do vedení 6:1. „Snažili jsme se udělat nějaké změny v sestavě, proházeli jsme lajny, že to mělo až takový efekt, to jsme nečekali. Na začátku druhé třetiny nám tam napadalo skoro všechno, za což jsme rádi,“ okomentoval druhou třetinu bývalý trenér Richard Král.

První zápas sezony to byl také pro gólmana Milana Kloučka, kterému se i přes smolný první gól, když se puk špatně odrazil od mantinelu. Připsal si 43 úspěšných zákroků a značnou mírou pomohl k výhře Dynama. „Měl jsem dost práce, což je pro gólmana po takové brance lepší a člověku je jedno, jestli dostane gól takový nebo makový. Snažil jsem se chytat dál a jsem rád, že to vyšlo,“ komentoval Klouček.

Jednou z hlavních hvězd zápasu byl bezpochyby také jednadvacetiletý Matěj Blümel, který si kromě dvou gólů připsal ještě jednu asistenci u gólu Patrika Poulíčka. „Spadlo nám tam všechno, díky bohu za to. Poslední dva zápasy od nás nebyly nic moc, a tak jsme chtěli udělat fanouškům, kteří přijeli, radost,“ spokojeně hodnotil zápas pardubický forvard.