11.11.2021
Redakce

Stabilní Soukup i rozjetý Matýs. Jak si vedou hráči Dynama ve Vrchlabí?

Už druhým rokem probíhá spolupráce mezi pardubickým Dynamem a partnerským Vrchlabím. V letošním ročníku nastoupila v dresu Stadionu řada hráčů Pardubic, kteří balancují na hraně sestavy, doléčují zranění nebo mladých nadějí s příslibem do budoucna, a právě na ně se podíváme v souhrnném článku.

V tabulce Chance ligy se v probíhající sezóně Stadion Vrchlabí nachází na čtvrtém místě se skóre 51:46. Po osmnácti zápasech mají svěřenci Petra Hlaváče a Martina Koudelky na kontě třiatřicet bodů a na první Třebíč jich ztrácejí jedenáct. Před reprezentační pauzou zaznamenal partnerský klub pět výher v řadě a výrazně se posunul ve velmi vyrovnané tabulce do popředí.

Bodově nejvýrazněji se v dosavadní sezóně v Chance lize z hráčů Dynama prosadil Ondřej Matýs. Pardubický odchovanec v osmnácti zápasech nasbíral dvanáct bodů za 5 branek a 7 asistencí a je nejčastějším střelcem Vrchlabí. Doposud vyslal na branky soupeřů již 64 střel.¨

Ondřej Matýs. Foto: Ladislav Adámek

Skvělé výkony podává mezi třemi tyčemi brankářská trojka pardubického A-týmu Jakub Soukup. Ten v patnácti utkáních drží úspěšnost 91,90 % s průměrem 2,29 gólů na zápas. S deseti vítězstvími na kontě se navíc řadí mezi nejúspěšnější brankáře Chance ligy.

Z obránců odehráli nejvíce klání hned tři hráči Dynama. Nejvíce se do statistik zapsal dvacetiletý Tomáš Jelínek, který nasbíral pět bodů. Tři body nikdo nevezme ani Karlu Nedbalovi, jenž dostává velký prostor na ledě, když na něm průměrně stráví přes osmnáct minut. Trojici pravidelně hrajících beků pak uzavírá Jan Oliva, mladý zadák s několika starty v prvním týmu.

Mezi útočníky pravidelně nastupuje Michal Pochobradský. Vytáhlý útočník nastřádal prozatím sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Pěti góly, asistencí a úspěšností střelby dvacet procent vyniká Tomáš Zeman. Tři body na svůj účet připsal rovněž Michal Machač, který nastoupil do osmi střetnutí.

Tomáš Zeman. foto: Ladislav Adámek

Za Vrchlabí však nastoupili několikrát i stabilní členové pardubického áčka. Šest jich v dresu Stadionu stihl Ondřej Vála, do sedmi nastoupil také Jan Zdráhal, který mezi obránci partnerského klubu vévodí statistce strávených minut na ledě (22:29). Z ofenzivních řad nastoupil za Vrchlabí třeba Marek Hecl. Slovenský forvard odehrál v první lize tři souboje, v nichž dvakrát skóroval. Stejným počtem zápasů a dvěma body za gól a asistenci se může pyšnit Filip Koffer. O utkání míň pak odehrál Ondřej Rohlík, i ten si připsal dva body.

Z mladíků odchovaných pardubickým hokejem okusilo náročnost dospělého hokeje několik dalších hráčů. Třikrát ve Vrchlabí startovali Daniel Herčík a Matěj Kloz, dvakrát Kale Costa a jeden start mají na kontě Pavol Štetka, Robin Kaplan, Jakub Lichtag a sedmnáctiletý reprezentant František Formánek, jenž se blýskl asistencí proti Porubě.