18.10.2021
Redakce

Společně jsme uklidili bordel z lesa! Nebuďte lhostejní, uklízejte taky

Dynamo není jen hokej. Chceme také jít příkladem při chování se k našemu prostředí. A tak jsme společně s organizací Bordel z lesa a skupinkou našich fanoušků v pondělí 18. října vyrazili uklidit povodí Labe u enteria areny. Protože Dynamo je #vícnežhokej.

Společně s našimi fanoušky nám s úklidem pomohli i pardubičtí hokejisté Matěj Blümel, Juraj Mikuš, Robert Kousal, Dennis Robertson, Filip Koffer a Lukáš Anděl. Ruku k dílu přidal také zakladatel organizace Bordel z Lesa Jan Cafourek, který poskytl ochranné rukavice a pytle na odpad.

„Je dobře, že jsme se pustili do podobné akce. Uděláme něco pro sebe, projdeme se v přírodě a zároveň trošku zlepšíme Pardubice. Máme ale velmi čisté město, tak jsme neměli tolik práce,“ řekl o akci Matěj Blümel.

Naší snahou nebylo jednorázově uklidit část lesa, ale především ukázat lidem, že k přírodě se musíme chovat hezky a neměli bychom v ní nechávat odpadky. „Nasbírali jsme zde ledacos. Je vidět, že tohle je zrovna oblast, kde se setkávají mladí a popíjejí, takže jsme našli spoustu odpadků po alkoholu,“ nechal se slyšet Juraj Mikuš.

„Myslím, že by úplně stačilo, kdyby si každý zametl před svým prahem. Aby se snažil v okolí, ve kterém žije, udržovat pořádek. Jsem moc rád, že se podobná akce organizovala a můžu svým dětem ukázat, že smetí patří do koše. A že pokud se neuklízí, tak pak příroda vypadá smutně,“ doplnil Juraj Mikuš.

Jednou z fanynek Dynama, které se do naší akce Ukliďme bordel z lesa zúčastnili, byla i Martina Křivková. „Jsem fanynkou Dynama, chodíme často do sektoru, kde jsou rodiny s dětmi. Uvítali jsme, že se přišli zapojit i hokejisté. Bydlíme tady poblíž, takže víme, jak je to v okolí špinavé,“ vysvětlila Martina Křivková. A zároveň dodala: „Je super, že se podobné akce pořádají. Už pěknou reklamou je, že spousta lidí, která se nezapojila, nás viděla tady jít s pytli a sbírat odpadky.“

Mezi klasickými nálezy jako lahve od alkoholu či pytlíky od svačin se objevila také elektrická koloběžka. Na konci akce jsme odváželi přes 20 plných pytlů odpadků. Kanadský obránce Dennis Robertson, který působí v Dynamu první sezonu, kvitoval, že se Dynamo zapojuje do aktivit ve svém okolí. „Je to skvělá iniciativa. Podobné akce jsme pořádali nebo se jich účastnili, když jsem hrál v Americe. Je důležité ukázat, že chceme být součástí místní komunity,“ myslí si Dennis Robertson.

Fotogalerie