08.06.2023
Redakce

Soutěž Desítka challenge s motivy Dynama jde do semifinále

Sedm současných hráčů Dynama a jedna klubová legenda změřili síly v proslulé dovednostní hře Desítka, konkrétně v její limitované edici inspirované pardubickým hokejem. Do druhého kola se však mohli probojovat jen čtyři. V napínavém čtvrtfinále prokázali lepší tah na branku útočníci, mezi něž patřil někdejší křídelník Pardubic Vladimír Martinec a také Ondřej Rohlík, Robert Kousal a Jan Mandát. Deskovou hru Desítka obdrží každý, kdo si zakoupí permanentní vstupenku na Dynamo do 30. června.

Sledujte všechny díly Desítka challenge na našem YouTubovém kanále ZDE.

V prvním díle se utkal postupující Vladimír Martinec s talentovaným obráncem Michalem Hrádkem. Soutěžící měli za úkol doplnit křestní jména klubových legend. První jmenovaný uhádl celkem pět bývalých hráčů Dynama, zatímco bek A týmu selhal na jméně Vladimíra Nadrchala a prohrál tedy 4:5.

Soupeřem Vladimíra Martince v semifinále bude Ondřej Rohlík, který se dostal přes gólmana Milana Kloučka. Hráči se pokoušeli doplnit křestní jméno bývalých brankářů klubu. Oběma zúčastněným se povedlo jmenovat čtyři z pěti a souboj tak musel být rozstřelen novou otázkou, a to zdali se daný Pardubák narodil ve 21. století. V úloze triumfoval Ondřej Rohlík 5:4.

Druhou semifinálovou dvojici bude tvořit Robert Kousal a Jan Mandát. Kousalovi stál ve čtvrtfinále v cestě dříč Tomáš Vondráček. Soutěžící měli uhádnout Pardubáka podle nakresleného symbolu v příjmení. Dvaatřicetiletý pardubický rodák nakonec zvítězil 4:2.

Mandát se mezitím utkal s útočníkem Davidem Ciencialou. První kolo, v němž poznávali hráči Pardubáka na obrázku, znovu o vítězi nerozhodlo. Rozstřelující otázkou tak bylo říci, jaké číslo na dresu Dynama nosil daný bývalý hokejista. Zde Jan Mandát exceloval a porazil svého soupeře 4:3.

Limitovanou edici deskové hry Desítka s motivy Dynama navíc obdrží každý fanoušek, který si zakoupí permanentní vstupenku na Dynamo do 30. června. K dispozici jsou volná místa ze zhruba poloviny kapacity stadionu. Ostatní místa budou dočasně rezervovaná pro permanentkáře z minulé sezóny. Rezervace míst pro permanentkáře ze soutěžního ročníku 2022/2023 trvá do 25. 6 do 23:59. O dva dny později ve 12:00 bude prodej opětovně spuštěn i s uvolněnými místy po permanentkářích, kteří nevyužili rezervace na svá místa z předešlé sezóny.

Semifinálové souboje najdete v následujících dnech na našem YouTube.