13.03.2024
Redakce

Soustředíme se hlavně sami na sebe, říká Marek Zadina

Postup Liberce do čtvrtfinále Play off Tipsport extraligy rozhodl o tom, že Dynamo se ve čtvrtfinálové sérii utká s Mountfieldem HK. Východní Čechy se dočkají historicky prvního derby ve vyřazovacích bojích, celý region bude žít hokejem a touto sérií. „My se soustředíme sami na sebe, hlavně na páteční zápas, abychom se od něj mohli odrazit,“ říká hlavní trenér Marek Zadina před čtvrtfinálovou sérií s rivalem.

Dynamo ovládlo základní část Tipsport extraligy a na svého čtvrtfinálového soupeře muselo čekat. Hokejisté Hradce, Českých Budějovic i Litvínova ovládli předkolo nejrychlejším možným způsobem 3:0 na zápasy, o soupeři pro Pardubice nakonec rozhodoval souboj Liberce s Olomoucí. Hanáci si odvezli na domácí led dva mečboly, ale Liberec vyrovnal sérii na 2:2. Až poslední pátý zápas série tak rozhodoval o tom, zda Dynamo narazí na Olomouc nebo Mountfield HK. Po úspěchu Tygrů v rozhodujícím klání je rozhodnuto, svěřenci Marka Zadiny vyzvou ve čtvrtfinále regionálního rivala.

„Začátek čtvrtfinále vyhlížíme. My jsme se připravovali na dva týmy, na Hradec a na Olomouc, nakonec na nás vyšel Hradec. Myslím, že se připravujeme důsledně, bereme to všechno s respektem a chystáme se na pátek,“ říká hlavní trenér Dynama.

Vývoj předkola play off a soupeře do čtvrtfinále bedlivě sledovali především trenéři.

„Jako tým jsme se soustředili hlavně na sebe. Ale my jako tréneři jsme samozřejmě sledovali, jak se ty série vyvíjí. Sledovali jsme, jak se vyvíjí Olomouc, jak se vyvíjí Hradec a samozřejmě jsme sbírali nějaké podklady pro to, abychom se nachystali výborně na oba soupeře,“ vysvětluje Marek Zadina.


Východočeské derby bude ve vyřazovacích bojích poprvé v extraligové historii. Dají se očekávat zaplněné tribuny obou stadionů i obrovská mediální pozornost.

„Tak samozřejmě, bude to mít náboj, je to ve východních Čechách, bude to hodně sledované, divácká kulisa výborná a myslím si, že se na to všichni těší. Je to téma, které můžou probírat v práci a chlapi u piva, ale my v kabině se prostě soustředíme na sebe a 15. března to začíná,“ vyhlíží kouč Dynama start play off.

Dynamo v této sezoně vytvořilo nový extraligový rekord v počtu získaných bodů v základní části. Nyní ale začíná vše od znovu.

„Samozřejmě nás to těší. My to bereme s respektem, že základní část se takhle odehrála, ale teď je před námi další část té sezóny a na to se soustředíme,“ říká Marek Zadina.

Hlavní kouč už vyhlíží první čtvrtfinálový zápas, který Dynamo rozehraje na domácím ledě v pátek 15. března od 18 hodin.

„Máme nějaký plán. Samozřejmě víme, co bychom chtěli hrát a na to jsme se soustředili v těch trénincích. V podstatě nás teď zajímá hlavně ten první zápas, a od toho se chceme odrazit,“ uzavírá.