14.03.2023
Redakce

Soupeřem Dynama bude ve čtvrtfinále play off Olomouc

Pardubice již znají svého protivníka pro čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Olomouc dokázala ve vyhroceném předkole postoupit přes Karlovy Vary a utká se tak právě s Dynamem. První dva zápasy se odehrají v enteria areně a to v pátek 17. března od 19:00 a v sobotu 18. března od 17:00.

Hanáci šli do předkola z osmého místa. Až do posledního kola se drželi na příčce sedmé, jenže právě v závěrečném zápase základní části padli a to 1:5 v Litvínově. Kometa Brno, která Olomouc stíhala, naopak dokázala doma přesvědčivě porazit třetí Spartu 5:2 a Kohouty tak předskočila.

Na svěřence Jana Tomajka tedy čekala karlovarská Energie, která jim rozhodně nedala postup zadarmo. První duel, konaný na Moravě, se kvůli špatnému stavu ledové plochy musel dohrávat až o den později, ale vedení 2:0, které si Olomouc do dohrávky nesla, si dokázali domácí pohlídat, a dokonce jej navýšit na konečných 4:1.

Druhé měření sil se poté přesunulo do Varů, kde mohli diváci vidět atraktivní přestřelku, z níž nakonec vyšla vítězně Energie 7:4. Na západě Čech oba týmy zůstaly a bojovaly o mečbol, jejž získali právě Olomoučtí. Svůj postup potvrdili před vlastními fanoušky v úterý, kdy přemohli soupeře pohodlně 3:0. V sérii zářil především nejproduktivnější hráč předkola Jakub Orsava, který se trefil v každém utkání a celkově zapsal osm bodů (5+3).

Dynamo dokázalo Hanáky v letošní sezoně třikrát porazit. Jediná porážka přišla na konci roku 2022 na Moravě, odkud muži Radima Rulíka odjížděli pouze s jedním bodem za prohru 2:3 v prodloužení. Zbylé bitvy ovládly Pardubice 2:1, 3:0 a 4:1.