05.11.2022
Redakce

Souboj týmů z opačných pólů tabulky. Dynamo jede na Spartu

Před reprezentační přestávkou zbývá Dynamu odehrát ještě jedno utkání. V neděli 6.11. zamíří družina Radima Rulíka bojovat o devátou výhru v řadě na led trápící se Sparty, která naopak z posledních čtyř zápasů odcházela vždy bez bodu. Úvodní buly atraktivního duelu je naplánováno na 17:20.

19. kolo: HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyhrálo osm zápasů v řadě, posledních šest utkání pak dokonce za plný počet bodů.
  • V kádru Sparty najdeme hráče s celkem 1656 starty v NHL.
  • Potkají se dva týmy s nejvyšší průměrnou návštěvností domácích zápasů.

Z kabiny Dynama

Dynamo porazilo v posledním utkání Olomouc 3:0 a natáhlo tak šňůru vítězství, která momentálně čítá osm zápasů. Po osmnácti odehraných utkáních májí Pardubice na kontě 41 bodů a v tabulce jim patří první místo. Hráčům Dynama se daří také v tabulce produktivity. Dvacetibodovému Lukáši Radilovi patří druhá příčka, na šestém místě je se ziskem sedmnácti bodů Tomáš Zohorna a dvanácté místo patří Robertu Kousalovi, který si v dosavadním průběhu sezóny připsal patnáct kanadských bodů.

„Snažíme se na vítěznou sérii nemyslet, jít zápas od zápasu a teď se nám to zase povedlo. Začátek nebyl ideální, v průběhu zápasu jsme se ale zlepšovali a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ popsal po posledním zápase obránce Ondřej Vála.

Před utkáním s Olomoucí Dynamo navíc poděkovalo velkým i malým hrdinům pardubického kraje. V rámci speciálního večera bylo oceněno 8 hrdinů klubu i všedního života. O přestávkách jste poté mohli na kostce vidět medailonky s příběhem každého z nich, které teď naleznete na klubovém YouTube kanále. Na konci druhé přestávky navíc ocenění dostali také šek na 20 tisíc korun, který každý z nich podle svého uvážení věnoval na dobrou věc.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Chabada, Vála, Bučko, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Cienciala – Paulovič, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Sparta se zatím v letošním ročníku extraligy trápí. Momentálně táhne šnůru čtyř porážek v řadě, tři body pak brala naposledy před devíti zápasy. Poslední neúspěch Pražanů přišel v minulém utkání proti Vítkovicím, kterým podlehla parta Pavla Patery 2:3, když o výhře Ridery rozhodl necelé tři minuty před koncem utkání přesilovkovou trefou Lakatoš. Sparta tak klesla až na dvanácté místo tabulky s náskokem pouhých tří bodů na poslední Litvínov.

„Nedaří se nám. Před Vítkovicemi jsme odehráli zápasy, ve kterých nebylo vůbec nic. Žádná bojovnost, neříkali jsme si o body a nešli jim naproti. Takovému zkušenému týmu by se neměly takové zápasy stávat. Můžu mluvit za celý tým, že bojujeme a snažíme se z toho dostat," popsal pro web Sparty Michal Kempný, který přišel vyztužit sparťanskou defenzívu z kanadskoamerické NHL.

Sparta tak bude chtít v atraktivním zápase na domácím ledě přerušit negativní sérii a dostal se na vítěznou vlnu, Dynamo naopak půjde po deváté výhře v řadě. Zápas začíná v pražské O2 Areně v neděli 6.11. od 17:20 a živě ho můžete sledovat na ČT Sport.

Hvězda v týmu soupeře:

Jakub Kovář. Čtyřiatřicetiletý brankář v minulé sezóně dotáhl Curych až do finále švýcarské ligy a před letošní sezónou přišel posílit ambiciózní Spartu. Prozatím se na ledě ukázal ve čtrnácti zápasech, ve kterých inkasoval v průměru 2,96 branky na zápas, úspěšnost Kovářových zákroků se pak vyšplhala na 89,27%. Na kontě má brankář s dlouholetými zkušenostmi z KHL také jedno čisté konto.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého utkání:

Kořenář – Krejčík, Moravčík, Kempný, Polášek, Němeček, Mikliš, Jandus – Horák, Sobotka, Řepík – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Konečný – Safin, M. Vitouch, Hauser.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Robert Říčka
HC Sparta PrahaJan Buchtele, David Tomášek