před 2 dny
Redakce

Souboj o posun tabulkou. B tým míří do Chomutova

Dynamo B čeká ve středu důležitá bitva, utkání se totiž poslední s předposledním týmem tabuly Maxa ligy. Pardubice mají zatím na svém kontě dva body, Chomutov o jeden více, vítězstvím se tak mohou odrazit vstříc lepším zítřkům a dotáhnout se na mužstva před sebou.


Pardubický B tým bohužel nadále pokračuje v sérii těsných porážek, z šesti odehraných utkání hned pětkrát podlehl soupeři nejtěsnějším možným rozdílem. Naposledy doma usiloval o větší bodový zisk proti pražské Slavii, ke kterému nebyl daleko, ale prohrál v prodloužení 2:3. „Myslím, že jsme zaslouženě vyrovnali v power play, minimálně bod jsme si zasloužili. V prodloužení jsme byli aktivnější, odvážnější, měli jsme nějaké příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. A soupeř z protiútoku ukončil utkání a získal druhý bod. Ale kluky jsme pochválili, máme na čem stavět. Musíme být trpěliví a snažit se přidávat bod po bodu do tabulky,“ říkal po sobotním utkání hlavní trenér Tomáš Jirků.

Při základním statistickém porovnání jsou na tom Dynamo a Piráti obdobně, inkasovali shodně dvacet branek a do sítě soupeře skórovaly Pardubice desetkrát, Chomutov dal o jeden gól více. Stejně tak úspěšnost přesilových her mají oba celky okolo 15 %, v oslabení je na tom lépe Dynamo, s 86 % ubráněných přesilovek soupeře je na pátém místě mezi týmy Maxa ligy.

U nováčka druhé nejvyšší české soutěže má zatím v kolonce vstřelených branek zápis pětice hráčů, po třech přesných zásazích má dvojice Jiří Fronk a Martin Tůma. Čtyři kanadské body (2+2) si zatím v pěti utkáních připsal velezkušený dvaačtyřicetiletý František Lukeš, jenž dostává velký prostor na ledě. Trenérský štáb Chomutova v brankovišti spoléhá na posilu z Třebíče Pavla Jekela, který nastoupil do čtyř utkání a má úspěšnost zákroků 89 %.

Piráti prohráli třikrát v řadě a vždy shodně podlehli soupeři 2:5, naposledy Jihlavě. Jediné body získali v domácím prostředí, a to za výhru 4:3 po prodloužení proti Třebíči. „Pro nás je škoda nevyužitých přesilovek, měli jsme na to dlouhou dobu, měli jsme i pět na tři, mohli jsme z toho dát nějaké góly. Bohužel jsme potom inkasovali po hloupých chybách v obranné fázi, tohle si nemůžeme dovolit. Říkáme si to pravidelně a pořád se to opakuje,“ říkal po utkání proti Dukle trenér Petr Martínek.