05.10.2022
Redakce

Souboj o čelo tabulky! Do Pardubic přijedou třetí Vítkovice

Čtvrteční předehrávka 8. kola Tipsport extraligy nabídne v enteria areně velice atraktivní podívanou. Půjde totiž o souboj dvou týmu z horních pater tabulky, Pardubice jsou první a Vítkovice třetí.

7. kolo: HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubice bodovaly ve všech sedmi utkáních a jsou na čele extraligy
  • Vítkovice ztrácí na svého čtvrtečního soupeře pouze bod
  • Za Vítkovice nastoupí expardubický Mikuš, aktuálně nejproduktivnější obránce soutěže

Z kabiny Dynama

Dynamo odehraje ve čtvrtek od 18:00 třetí domácí utkání v řadě, od začátku sezony se může opřít o velkou fanouškovskou podporu. Na domácím ledě odehrálo čtyři duely a průměrný počet diváků na jedno utkání je 8664 diváků, což je druhý nejvyšší počet v extralize. Východočeši naposledy potěšili své fanoušky vysokým vítězstvím, v neděli rozstřílely České Budějovice 6:1. A opět zářila první útočná formace ve složení Kousal, Zohorna, Radil, všichni tři zkušení útočníci posbírali tři kanadské body za gól a dvě nahrávky.

„Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a urvat nějaké body. Na to se soustředíme, jdeme zápas od zápasu a příliš se nedíváme na aktuální postavení v tabulce,“ říká Matej Paulovič. „Je to paráda, každý zápas přijde přes osm tisíc lidí, což je super. Doufám, že to bude pokračovat dále a my budeme našimi výkony těšit fanoušky,“ pochvaluje si výbornou kulisu slovenský útočník.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Poulíček, Paulovič – Urban, Rákos, Matys.

Aktuálně od soupeře

Ostravský celek prožívá úspěšný vstup do nového ročníku Tipsport extraligy, může se těšit z postavení v horních patrech tabulky. Z dosavadních sedmi utkání posbíral čtrnáct bodů a jen o horší skóre je na třetím místě za Libercem, zároveň ztrácí pouze bod na první Dynamo, bude se tak jedna o souboj o čelo tabulky. Vítkovice hrály v neděli v Olomouci a zápas byl velice bohatý na góly, Mora zvítězila 5:4 až po samostatných nájezdech.

Vítkovice v předešlém utkání trápil důraz Olomouce v předbrankovém prostoru. Toho jsou si vědomi také trenéři, kteří se na to před zápasem v Pardubicích soustředili. „Góly z předbrankového prostoru, tam musíme být silní i na straně soupeře, ale i u naší brány, protože těch gólů jsme teď dostali moc. Měli jsme na to video a určité signály k tomu, abychom tu hru zlepšili,“ komentoval přípravu na utkání pro web Vítkovic trenér Holaň.

Hvězda v týmu soupeře:

Juraj Mikuš. V posledních letech stálice obranných řad Dynama od letošní sezony obléká vítkovický dres a je lídrem obranných řad. Mikuš posbíral v sedmi zápasech devět asistencí, je tak druhým nejproduktivnějším hráčem celého týmu. S devíti kanadskými body je zároveň nejproduktivnějším obráncem celé soutěže, obrana Pardubic si tak na jeho přesné přihrávky bude muset dávat pozor.

Sestava Vítkovic z minulého utkání:

Stezka – Mikuš, Prčík, Koch, Raskob, Gewiese, Kovář, Stehlík – Kalus, Marosz, Lakatoš – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Bukarts, Krieger, Dej – Lednický, Chlán, Maciaś.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice

HC VÍTKOVICE RIDERA Juraj Mikuš, Rostislav Marosz