11.11.2023
Redakce

Souboj legend, Dynastie Dynamo a úžasné zakončení oslav 100 let Dynama

Souboj legend je za námi! Pardubické legendy v něm remizovaly s veterány reprezentace 8:8. Součástí večera byl také Souboj osobností a navíc jsme oznámili velkou novinku. Spustili jsme Dynastii Dynamo, společenství osobností, které se významným způsobem zasadili o rozvoj pardubického hokeje či budování jeho věhlasu v Česku i zahraničí. Oslavy 100 let Dynama jsou tímto zakončené, děkujeme, že jste u toho byli s námi, Pardubáci!

Souboj legend

Souboj legend Dynama proti veteránům reprezentace. Na jedné straně hráči jako Tomáš Rolinek, Dominik Hašek, Aleš Píša, Michal Mikeska nebo Milan Hejduk. Na druhé legendární Marek Pinc, Petr Ton nebo současný pardubický trenér Václav Varaďa. Exhibice, která se v Pardubicích nebude dlouho opakovat.

Do zápasu lépe vstoupili veteráni reprezentace, Dynamo však utkání dokázalo otočit a předvést všem fanouškům v hale atraktivní útočný hokej, na který jsou diváci v Pardubicích zvyklí už po generace.

Dvě minuty před koncem poslal Dynamo do vedení proměněným trestným střílením Tomáš Rolinek, který od poloviny utkání hájil pardubickou branku. Sedm vteřin před koncem se však bývalým reprezentantům podařilo po povedené souhře vyrovnat. Souboj legend tak skončil zaslouženou remízou 8:8.

Branky a nahrávky: 10. Sýkora, 10. Mikeska (Hejduk), 17. Průcha, 23. Malinský (TS), 24. Somík (Malinský), 22. Mikeska, 23. Hejduk (Divíšek), 33. Rolinek (TS) – 2. Kudrna, 4. Klesla (Zelenka), 10. Neuvirth (Pinc), 18. Klesla (Tlustý, Zelenka), 24. Ton (Tlustý), 26. Vlasák (TS), 32. Tlustý, 36. Novák (Tlustý, Irgl)


HC Dynamo Pardubice: Salfický (Rolinek) – Hašek (C), Píša, Novotný, Malinský, Jančařík, Musil F., Čáslava – Hejduk (A), Kolář, Koukal, Průcha, Sýkora, Divíšek, Somík, Král, Mikeska, Musil E.


Česko: Pinc (Neuvirth) – Barinka, Ščerban (C), Němec, Novák, Pilař, Klesla – Irgl, Ton, Vlasák, Marha, Zelenka, Kudrna, Blatný, Varaďa, Tlustý


Zároveň s koncem utkání byla spuštěna aukce dresů ze Souboje legend. Všechny hrané dresy můžete dražit ZDE.

Dynastie Dynamo

Ještě před utkáním legend jsme představili novinku, kterou je Dynastie Dynamo - společenství osobností, které se významným způsobem zasadili o rozvoj pardubického hokeje či budování jeho věhlasu v Česku i zahraničí. Náladu v Pardubicích již dlouhé dekády velmi výrazně ovlivňují výkony hokejového A mužstva. Hokej je totiž pevnou součástí DNA našeho města. To vše díky těm, kteří pro Dynamo získávali poháry, bavili fanoušky a svým odhodláním i nápaditostí odvedli mimořádnou službu svému klubu na ledě i mimo něj.


Souboj osobností

V souboji osobností se proti sobě utkal tým Pardubic proti HC Olymp, ve kterém nechyběli Martin Dejdar, Horst Siegel, Pavel Poulíček, Vladimír Šmicer, Aleš Valenta nebo Dominik Hašek, který se v zápase také prosadil, když na konci prvního poločasu vyrovnával na 2:2. Jednou se trefil také Matyáš Hložek a dvě branky přidal Jiří Tlustý. Za pardubický tým se prosadil David Pravec a Jakub Vilikus.

Sestavy:

HC Olymp: Nágl, Siegel, Poulíček, Šmicer, Valenta, Hašek, Nečas, Dejdar Mat., Dejdar Mar., Hložek, Tlustý


HC Dynamo Pardubice: Němeček, Pospíšil, Mejzlík, Lněnička, Drenko, Vilikus, Havelka, Čada, Zitko, Jakubíček, Špiner, Drášil, Mutl, Mojžíš, Pravec, Pejchal, Pelant