01.10.2022
Redakce

Šňůra domácích utkání pokračuje. Pardubice v neděli hostí Motor

Východočeši začnou říjen utkáním proti čtvrtfinálovému soupeři z minulé sezony – Českým Budějovicím. Podruhé za sebou tak na domácím ledě přivítají tým z horních pater tabulky, Motor ztrácí na Dynamo dva body.

7. kolo: HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo bodovalo ve všech šesti dosavadních utkáních
  • Budějovicím se po úspěšném začátku nedaří, prohrály již třikrát v řadě
  • Pa

Z kabiny Dynama

Pardubice začaly sérii čtyř domácích zápasů náročným pátečním duelem se Spartou. V něm dvakrát zvládly vyrovnat stav utkání, to nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byl úspěšnější pražský celek. Dynamo tak dokázalo bodovat i své svém šestém zápase letošního ročníku Tipsport extraligy a se ziskem dvanácti bodů mu patří v tabulce druhá příčka. Východočeši se v posledním duelu museli obejít bez dvou zkušených útočníku Tomáše Hyka a Patrika Poulíčka, zároveň jim chybí i Ondřej Rohlík. Do posledních dvou zápasů Dynama nastoupil v roli brankářské jedničky Dominik Frodl, ten má úspěšnost zákroků 94,5 %. Naopak v prvních čtyřech utkáních kryl pardubickou branku Roman Will, trenéři tak mají na výběr ze dvou kvalitních gólmanů, kterým zápasovou porci rozdělují.

Pardubičtí hokejisté se mohou opřít o skvělou diváckou kulisu v enteria areně, na domácí utkání chodí takřka devět tisíc fanoušků. „Určitě nám k vyrovnání pomohli. Kotel nás podporoval celý zápas, to vždycky dodá týmu energii,“ pochvaloval si po utkání se Spartou Robert Kousal. Pardubice se střetnou s Českými Budějovicemi poprvé od čtvrtfinále play off minulé sezony a mají jim co vracet, prohrály totiž 1:4 na zápasy.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Koffer, Rákos, Paulovič – Urban, Matys, Herčík.

Aktuálně od soupeře

České Budějovice vstoupily do nové sezony úspěšně. Zvítězily v Třinci 2:0, následovaly výhry nad Kometou a Litvínovem, kdy v obou případech nastřílel Motor šest branek. Jenže poté jako by mu zvlhl střelecký prach. Jelikož prohrál 1:5 v Mladé Boleslavi, 1:3 v Hradci Králové a v posledním utkání nestačil doma na Olomouc 1:2 po prodloužení. Z šesti odehraných kol tak Budějovice vytěžily deset bodů, ty je řadí na šesté místo extraligové tabulky.

„Bohužel nevím, čím to je. Jak jste říkal, měli jsme skvělý začátek, ke kterému se teď musíme vrátit a navázat na něj. Samozřejmě musíme dát nějaké góly. S tím souvisí větší důraz a tlak do brány a určitě se nesmíme nechat tolik vylučovat,“ říkal po prohře s Hanáky pro web Motoru Vojtěch Tomeček s výhledem k nedělnímu zápasu v Pardubicích.

Motor zareagoval na zranění beka Stuarta Percyho a před zápasem s Dynamem rozšířil své obranné řady. Z Liberce přivedl prozatím na dvouměsíční hostování talentovaného jihočeského odchovance Jakuba Šedivého.

Hvězda v týmu soupeře:

Milan Gulaš. I v této sezoně šestatřicetiletý útočník ukazuje, jak je pro Motor důležitým mužem. Českobudějovický kapitán s devíti kanadskými body za šest branek a tři nahrávky vévodí kanadskému bodování Tipsport extraligy a těží ze své spolupráce s Lukášem Pechem, jenž má na svém kontě také devět kanadských bodů (1+8). Na první útočnou formaci Motoru ve složení Gulaš, Pech, Přikryl si bude muset dávat obrana Dynama velký pozor.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Hrachovina – Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, Doudera – Přikryl, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Strnad, Toman, Valský – Tomeček, Koláček, Doležal.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Milan Klouček, Martin Bučko
Motor České Budějovice