01.12.2021
Redakce

Snad budeme dál stoupat tabulkou, přeje si po páté výhře v řadě Formánek

Juniorce pardubického Dynama se v posledních týdnech náramně daří a stoupají tabulkou, už vyskočili na 11. místo, které zaručuje účast v play off. Po čtyřech výhrách přidali i tu pátou, nejtěžší, když po disciplinovaném výkonu porazili Třinec 3:2. Na vítězství se podílel také František Formánek, který vstřelil rozhodující gól utkání.

Junioři proti silným Ocelářům získali další cennou výhru. Zásluhu na ní měl i sedmnáctiletý František Formánek, který byl po celé utkání vidět a odměnou mu byl rozhodující gól na 3:2. „Získal jsem puk v rohu, přihrál jsem to křížem na Tomáše Hebka, který výborně vystřelil. Já jsem si najel do předbrankového prostoru a tam jsem už jenom dorážel do prázdné brány,“ popsal svoji trefu pardubický útočník.

Třinec určitě nebyl lehkým soupeřem, dokázal neustálou aktivitou dělat problémy. Dynamo to však i s přispěním brankáře Matěchy zvládlo na výbornou. „Je náročné hrát proti těmto soupeřům. Dobře to bránili, dobře se vraceli, ale myslím si, že jsme si s tím dobře poradili a zaslouženě jsme dneska vyhráli,“ říká Formánek.

Ve třetí třetině mohl Formánek přidat další gól, když nabral rychlost a přebruslil obránce. Přesnému zakončení zabránil už jen brankář soupeře. „Tam chybělo zvednout puk. Bohužel mi střela nesedla, ale pokusím se to zlepšovat,“ lituje mládežnický reprezentant.

Hosté se sice v posledních minutách snažili tlačit za vyrovnáním, ale disciplinovaný a obětavý výkon pardubických mladíků jim žádnou zásadní šanci nepovolil. Utkání se dá zhodnotit velmi pozitivně. „Jo, samozřejmě. Máme další výhru do tabulky a body, které teď hodně potřebujeme, a tahle výhra nás hodně nakopla. Snad už budeme jenom stoupat,“ zakončuje rozhovor František Formánek.

Foto: Martin Voltr