08.07.2024
Redakce

Sezona Romana Willa: Posun v historických tabulkách a zákroky, které braly dech

Druhá sezona v pardubickém dresu přinesla další milníky i zápisy do historie! Roman Will opět v základní části vychytal nejvyšší počet výher ze všech extraligových brankářů a ještě vylepšil už tak skvělé statistiky z úvodního ročníku v pardubickém brankovišti. Jaký moment dvaatřicetiletého brankáře utkvěl v paměti vám?

Roman Will vstoupil do druhé sezony v pozici prvního brankáře Dynama a i tentokrát se na něj mohl tým bezpečně spolehnout. V základní části naskočil do 39 zápasů a hned ve 31 případech se radoval z výhry, čímž stanovil loňské ligové maximum. O pět výher tak překonal svůj výkon z předchozí sezony, kdy také tuto statistiku ovládl.

V základní části strávil na ledě celkem 2353 minut. Za tuto dobu zvládl 885 zákroků a nestačil pouze na 80 střel soupeřů. Průměrně inkasoval 2,01 branky na zápas s procentuální úspěšností zákroků 91,7%.

Hned několikrát zazářil zákrokem, který zvedal fanoušky ze sedadel. Na jejich sestřih se můžete podívat už nyní na sociálních sítích klubu nebo na odkazu níže.


V obou sezonách byl Roman Will oporou týmu také v play off, kde inkasoval vždy v průměru méně než dvě branky na zápas. Také svými výkony tak Will pomohl nejprve k zisku bronzové a v minulé sezóně také stříbrné medaile. V posledních vyřazovacích bojích zapsal úspěšnost zákroků 92,2% a vychytal tři čistá konta.

Pardubickou branku kryl už ve 105 zápasech, což ho od sezony 1994/1995 řadí na sedmé místo mezi bývalými a současnými brankáři Dynama. Více mají pouze Adam Svoboda, Ján Lašák, Libor Barta, Radovan Biegl a Martin Růžička. V počtu vychytaných čistých kont pak patří Willovi třetí místo za Lašákem a Svobodou. V play off se představil sedmadvacet krát, což ho v historických klubových tabulkách staví na druhé místo.