08.12.2022
Redakce

Šest hráčů Dynama v reprezentacích, o účasti Jana Košťálka rozhodne zdravotní stav

Na nadcházející reprezentační srazy obdrželo pozvánku celkem šest hráčů A-týmu Dynama. Kari Jalonen nominoval do kádru české reprezentace na Swiss Ice Hockey Games Jana Košťálka, o jehož účasti teprve rozhodne zdravotní stav, dále Tomáše Dvořáka, Lukáše Radila a Tomáše Zohornu. Slováky budou na domácím Kaufland Cupu reprezentovat Peter Čerešňák a Martin Bučko.

Jan Košťálek

Pardubický obránce reprezentoval už na prvním letošní akci EHT během turnaje Karjaly. Ve třech zápasech zaznamenal dvě asistence a po boku svého parťáka z obrany Dynama, Tomáše Dvořáka, podal dobré výkony. V extralize zatím navazuje na své loňské tažení, s 19 kanadskými body (5+14) je znovu průbězně nejproduktivnějším obráncem nejen Dynama, ale celé soutěže.

Jan Košťálek nenastoupil do posledního utkání proti Litvínovu. O účasti na Swiss Ice Hockey Games rozhodne o víkendu jeho aktuální zdravotní stav.

Tomáš Dvořák

Košťálkův obranný parťák si na Karjala Cupu připsal svůj premiérový reprezentační gól, kterým přispěl k výhře nad Finskem. Na turnaji k němu přidal také jednu asistenci a podtrhl tak dobré výkony. Předsezonní posile Dynama se daří také v extralize, kde týmu pomáhá zejména důslednou defenzivní hrou. Není náhodou, že Tomáš Dvořák zatím vládne Radegast Indexu, metrice hokejových bojovníků.

Lukáš Radil

Odchovanec Dynama oblékne reprezentační dres po roční pauze. Zkušený útočník už má ve své kariéře na kontě 74 startů v národním týmu, zúčastnil se dvou světových šampionátů a Olympijských her v roce 2018. Po návratu do mateřského klubu se mu po boku kamarádů Tomáše Zohorny a Roberta Kousala daří, ve 26 zápasech nasbíral 27 bodů (10+17) a byl klíčovou postavou dobrého vstupu Dynama do sezony.

Tomáš Zohorna

Další ostřílený útočník odehrál v reprezentaci už 114 zápasů. Zúčastnil se dvou turnajů pod pěti kruhy a zahrál si také na čtyřech mistrovství světa. V letošní sezoně je ve skvělé střelecké formě, v dosavadních 23 zápasech nastřílel 12 gólů a je o pouhý zásah zpět za průběžně nejlepším střelcem tuzemské nejvyšší soutěže. Kari Jalonen na něj, stejně jako na Lukáše Radila, při své nominaci ukázal poprvé.

Peter Čerešňák

Dres slovenského národního týmu oblékne letos poprvé také Peter Čerešňák. Zkušený obránce sice nechyběl v nominaci Craiga Ramsayho na první reprezentační sraz, tehdy ho ale nepustilo do hry zranění. Nyní držitel bronzové medaile z letošní Olympiády rozšíří svých 137 reprezentačních startů o domácí Kaufland Cup. V dosavadním průběhu letošní sezony pomohl Dynamu ve 22 zápasech čtyřmi góly a deseti asistencemi.

Martin Bučko

Dvaadvacetiletý obránce je druhým nominovaným Pardubákem ve slovenském výběru. Dres národního týmu zatím oblékl ve 22 zápasech, v roce 2021 se zúčastnil svého prvního mistrovství světa. V domácím Kaufland Cupu bude se svými spoluhráči čelit Norsku a Lotyšsku. V úvodu letošní sezony oblékal zejména dres B-týmu, ve kterém se mu dařilo střelecky a vybojoval si tak místo v prvním týmu Dynama, kde nyní nastupuje stabilně.