27.05.2024
Redakce

Šek na 340 755 Kč. Dynamo dvěma subjektům předalo výtěžek z projektu Dynamo daruje

V pondělí 27. května předali zástupci klubu dvěma vybraným subjektům výtěžek z prvního ročníku projektu Dynamo daruje. Šek na 340 755 Kč si převzala Mateřská škola Svatopluka Čecha v Chrudimi a Oblastní charita Pardubice. Třetí obdarovaná organizace, parahokejový tým SHK Mustangové Pardubice, převezme šek v červenci. „Jsme víc než hokej a naši fanoušci, hokejisté i klub jako takový, vnímají tuto akci jako mimořádnou. Je to úžasné,“ říká ředitel Dynama Ivan Čonka.

Slunné pondělní ráno a úsměvy na všechny strany. Zástupci pardubického Dynama vyrazili předávat poměrnou část výtěžku z prvního ročníku projektu Dynamo daruje, který vybraným subjektům přinesl celkem 1 022 265 Kč.

„Jsem šťastný za to, že oddělení marketingu a PR tento projekt vymyslelo. Jsme víc než hokej a naši fanoušci, hokejisté i klub jako takový, vnímají tuto akci jako mimořádnou. Je to úžasné,“ říká Mgr. Ivan Čonka, ředitel Dynama.

První předání se uskutečnilo v Mateřské škole Svatopluka Čecha v Chrudimi. Z rukou ředitele Dynama Ivana Čonky a sportovního manažera B týmu Václava Baďoučka převzala šek na 340 755 Kč ředitelka mateřské školy PhDr. Mgr. Radka Marečková.

„Jsem úplně nadšená, dlouhodobě jsme měli v úmyslu zahradu předělat. Díky cestním sítím tu můžeme sportovat a dělat atletickou průpravu, ale zároveň je bezbariérová. Školka už od roku 1997 integruje děti postižené, takže i pro celospolečenskou aktivitu je to skvělé,“ říká Radka Marečková.

Děti z mateřské školy si pro zástupce Dynama připravily překvapení. Několik z nich přišlo v oblečení Dynama, klubovým reprezentantům předaly malé dárky a zarecitovaly speciální básničku o pardubickém hokeji.

„Děti se těšily hodně. Když se řekne hokej, žije tím teď celá republika, tak si určitě myslely, že přijedou chlapi ve výstroji. Připravily si dárky, nacvičily básničku, děti tím žijou,“ usmívá se ředitelka MŠ Svatopluka Čecha.

Setkání se účastnil také starosta města Chrudim, Ing. František Pilný, MBA.

„Já jsem rád, že dochází k takovému propojení Dynama s mateřskou školou Svatopluka Čecha, která se specializuje i na děti se zdravotními problémy. Za ten příspěvek jsme velmi rádi, i díky přispění Dynama Pardubice zde vznikla nádherná zahrada,“ říká chrudimský starosta.

Druhou pondělní zastávkou byla Oblastní charita Pardubice, kde si od zástupců klubu převzala šek ředitelka organizace Mgr. Marie Hubálková.

„Pro nás je to úžasná částka, jsem za to velmi vděčná. Je to na podporu domácí hospicové péče, protože tam je to nejvíce potřeba,“ říká ředitelka Oblastní charity Pardubice.

Klienti této organizace hokej a pardubické Dynamo sledují.

„Na hokej chodí celé Pardubice. Vidím, že mnoho lidí povzbudilo, jak dobrý hokej Dynamo hrálo,“ dodává Marie Hubálková.

Obě předání absolvoval také obránce Dynama Michal Hrádek, který se setkal se zástupci obou obdarovaných subjektů a byl součástí příjemného dopoledne.

„Myslím si, že je to skvělá věc, když hráči, fanoušci a celkově klub mohou pomoct lidem, kteří to potřebují. Setkání bylo hrozně milé, je velmi dobře, že takto můžeme pomoct a jenom to svědčí o tom, že Pardubice jsou hokejové město a jsme jedna velká rodina,“ říká Michal Hrádek.

Fotogalerie