30.05.2022
Redakce

Rytířský pohár s charitativním nádechem. Vydražily se dresy posil za více než 300 tisíc

Pardubický klub uspořádal další ročník golfového turnaje v prostředí Golf resortu Kunětická hora. Rytířského poháru se zúčastnili také hráči i trenéři A týmu Dynama a proběhla dražba dresů nových posil. Pětice dresů byla vydražena celkově za 327 tisíc korun, tuto částku v rámci projektu #VicNezHokej obdrží Chrudimská nemocnice.

„Jsme rádi, že v aukci, která proběhla v rámci Rytířského poháru, byl o dresy našich nových posil takový zájem. Za pětici dresů se totiž vybrala celková částka 327 tisíc korun. Stejně jako již dvakrát v minulé sezoně, jsme se v rámci našeho klubového projektu Víc než hokej rozhodli finančně podpořit Nemocnici Pardubického kraje, tentokrát konkrétně Chrudimskou nemocnici, které darujeme celý výtěžek aukce,“ řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický, který se společně s novými hráčskými posilami Dynama aukce zúčastnil. Noví majitelé dresů si je přebrali přímo z rukou pardubických posil.

Za nejvyšší částku, konkrétně 130 tisíc, se vydražil dres navrátilce do Pardubic – Lukáše Radila. Dres Lukáše Sedláka vyšel jeho nového majitele na 100 tisíc korun, artefakt v podobě dresu dalšího útočníka Tomáše Hyky pak na 45 000 Kč. Roman Will předal svůj dres novému majiteli za 30 tisíc, o osm tisíc méně vyšel dres obránce Tomáše Dvořáka. Celkem se tak v rámci aukce vybralo na dobročinné účely 327 000 korun.

Nejlepším hráčem na golfovém turnaji byl z pardubického klubu obránce Jan Košťálek, spolu s ním se Rytířského poháru zúčastnil také Lukáš Radil, z realizačního týmu pak trenéři Radim Rulík s Richardem Králem, sportovní ředitel Dušan Salfický, investor Petr Dědek, předseda představenstva Ondřej Heřman, trenér mládeže David Havíř.