31.10.2022
Redakce

Rychlé tempo extraligy pokračuje, Dynamo jede na led Mladé Boleslavi

Hokejisté Dynama Pardubice mají dobrou formu a vyhráli šest utkání v řadě. V úterý 1. listopadu zajíždí v rámci 17. kola Tipsport extraligy do Mladé Boleslavi. Protáhne Dynamo sérii výher? Zápas ve ŠKOENERGO Aréně začíná v 17:30

30. kolo: HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyhrálo šest zápasů v řadě, poslední čtyři utkání za plný počet bodů
  • Mladá Boleslav naopak v posledních čtyřech případech neuspěla, třikrát z toho ale brala bod za remízu v základní hrací době
  • V prvním vzájemném zápase sezony vyhráli Bruslaři v Pardubicích v prodloužení

Z kabiny Dynama

Dynamo je na vítězné vlně, hraje uvolněně a dobře. Svěřenci Radima Rulíka vyhráli posledních šest zápasů, čtyřikrát z toho za všechny tři body. V minulém týdnu zvítězily Pardubice na ledě Třince a před vlastními fanoušky rozstřílely Plzeň 7:2.

V nedělním souboji se Západočechy Dynamo dobře začalo, druhá třetina ale přinesla zbytečné komplikace. „Začátek nebyl špatný, první třetinu jsme zvládli velmi dobře. Potom jsme polevili, soupeř cítil šanci a určitou část zápasu jsme byli pod tlakem. Ve třetí třetině se to zase zlepšilo z naší strany, dali jsme branky, hráči se uklidnili a zápas dovedli do vítězného konce,“ hodnotil hlavní trenér Radim Rulík výhru nad Plzní.

Dobrý výkon v zápase s Plzní předvedl Lukáš Radil, který byl se třemi kanadskými body za gól a dvě přihrávky vyhlášen hvězdou zápasu. Na výkon z Třince navázal David Cienciala a znovu se střelecky prosadil. První gól za pardubický "A" tým vstřelil Martin Bučko. Dynamo už potřetí v řadě vstřelilo na domácím ledě pět a více gólů.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Cienciala, Kousal, Radil – Paulovič, Poulíček, Koffer – Říčka, A. Musil, Matys – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře


Hvězda v týmu soupeře:

Pavel Kousal. Teprve třiadvacetiletý odchovanec Jihlavy působí v Mladé Boleslavi už šestou sezonu a vyprofiloval se v tahouna týmu. V letošní sezoně si v 15 zápasech připsal už 12 bodů (5 gólů a 7 asistencí) a je nejproduktivnějším hráčem Bruslařů. Mladý útočník navazuje na loňskou sezonu, kdy byl rovněž velmi produktivní. Ve formaci dosud nejčastěji nastupoval s Matyášem Kantnerem a Jakubem Kotalou.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého utkání:

Novotný – Pýcha, Pláněk, Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Křepelka – Šmerha, Fořt, Åberg – Stránský, Kotala, Kousal – Šťastný, Bičevskis, Lunter – Eberle, Závora, Kantner

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Cienciala, Tomáš Hyka
BK Mladá Boleslav