05.07.2024
Redakce

Rozhovor s trenérem juniorů Jakubem Vencem: Jak probíhala letní příprava?

Také nejstarší mládežnická kategorie má za sebou náročnou letní přípravu. Hlavní trenér Jakub Venc v rozhovoru prozradil, že příprava probíhala podle plánu. Jaká byla morálka hráčů, jak hodnotí spolupráci nebo co očekává od nadcházející sezony se dočtete v rozhovoru.

Jak byste zhodnotil celkový průběh letní přípravy?

S letní přípravou jsme spokojeni. Zvládli jsem vše, co jsem si před letní přípravou s realizačním týmem domluvili a připravili. Odpracovali jsme celých 9 týdnů, kde jsme od náběhových týdnů, přes objem přešli k intenzitě. Hráči prošli klubovým vstupním testováním, po kterém jsem hráčům nastavili cíle na letní přípravu, svazovým testováním a zároveň výstupním klubovým testováním. Naštěstí se nám vyhnula zranění. Máme výborné podmínky pro trénování a nic nám tedy nebránilo tomu, aby hráči mohli makat naplno, rozvíjet se a zároveň plnit cíle, které jsme si nastavili. Z letní přípravy a chemie v týmu máme dobrý pocit.
Jaký byl přístup hráčů k tréninkům a jejich celková morálka?
Nechci říct, že bylo vše super, perfektní, ale musím kluky pochválit. Nebylo moc situací, kde by jsme hráče museli přemlouvat, nebo řešit nějaké problémy. Makali a snažili se v každém cvičení, sérii, testu naplno, to bylo nás všechny důležité. Vzhledem k tomu, že se hráči tolik neomlouvali, byla docházka na vysoké úrovni, navíc se hráči v tréninkách snažili předhánět a být lepší než ostatní, tak i tréninková morálka byla na vysoké úrovni.
Jak hodnotíte spolupráci mezi trenérským týmem a hráči?
S hráči se snažíme neustále mluvit, ať už v rámci týmového meetingu, skupinového, nebo individuálního pohovoru. Myslím, že hráči měli dostatek informací, ať už ve skupinovém klubovém systému, nebo v naší skupině, či v samotné kabině. Kluci ví, že za mnou mohou přijít a promluvit si, nebo říct co mají na srdci.
Jak jste pracovali na zlepšení týmové chemie a soudržnosti?
Hráče jsem challengovali v rámci her i tréninků různými úkoly. Zároveň tím vnímali a vyhodnocovali, jak se kdo chová, kdo bere zodpovědnost na sebe, kdo je vůdčí typ. Neustále jsme je k tomu nabádali. Hráči spolu trávili dost času i před tréninkem a nejen v rámci tréninků. Po jednom tréninku jsme šli společně do Lounge, kde jsme si s hráči dali malé občerstvení a společně sledovali utkání Českého národního týmu. Teambuildingovou aktivitu máme ještě v plánu v červenci nebo v srpnu.
Jaké máte očekávání od nadcházející sezóny na základě toho, co jste viděli během letní přípravy?
Doufám, že kluci budou vědět, že se můžeme spolehnout jeden na druhého a že jsme v tom společně,. Cíle do sezony máme nastavené a neustále se o nich bavíme. Kluci udělali hromadu práce a ušli kus cesty, byla by škoda, kdyby jsme nepokračovali v tom co máme nastavené a půjdeme krok po kroku. Pevně věřím, že chytneme začátek soutěže, a zvládneme uhrát těžká, klíčová utkání, které nás v sezoně potkají.