26.09.2022
Jakub Cimburek

Roman Will: Kluci na ledě znovu podali výborný výkon

Hokejisté Dynama poznali ve čtvrtém kole poprvé chuť porážky. Přesto znovu neodcházeli z ledu s prázdnou, Mladé Boleslavi podlehli v prodloužení a do tabulky si připsali další bod. „Kluci přede mnou odehráli další dobrý zápas,“ říkal po jeho skončení Roman Will.

Mladá Boleslav se v enteria areně znovu prezentovala nepříjemným hokejem, dobrou defenzivou a bruslením. Hosté se tolik netlačili do útoku, v zápase na branku vystřelili šestnáctkrát, ve třetí třetině to byly jenom dva střelecké pokusy, což je pro brankáře vždy obtížné.

„Je to moje práce. Já musím najít cestu, jak zůstat v tom zápase a když to nedokážu, tak tady nemám co dělat. Ať už je to jakkoliv, člověk musí být pořád připravený,“ ví Roman Will.

Svěřenci Radima Rulíka v první třetině vedli, soupeř srovnal šťastným gólem krátce před přestávkou.

„Každý si jde štěstí naproti a buď se to tam někde odrazí nebo propadne. Prostě to tak bylo. My se soustředíme na svoji hru a jedeme dál. Nás teď čekají další těžké zápasy,“ vyhlíží pardubický brankář.

Dynamo muselo znovu dotahovat náskok soupeře. Ve třetí dvacetiminutovce si vytvořilo obrovský tlak, který nakonec vyústil ve vyrovnávací branku.

„Kluci na ledě znovu podali výborný výkon. Je super, že jsme vyrovnali a získali bod, ale já si myslím, že je to málo. Kluci přede mnou ale odehráli dobrý zápas,“ ocenil Roman Will.

V prodloužení měli nejprve šanci pardubičtí hráči, ale při následném protiútoku ujel David Šťastný sám na bránu a rozhodl o druhém bodu pro Boleslav.

„Já musím udělat ten zákrok, který jsem v tomhle případě neudělal a hrozně mě to štve,“ říkal zklamaně gólman Dynama.

Ten zatím nastoupil ke všem čtyřem extraligovým zápasům a má tak plné vytížení.

„Nijak to neřeším. Chci chytat každý zápas, stejně jako Frodlik a věřím, že jsme oba výborní golmani, oba budeme chytat a oba budeme vítězit pro tým. To je jediné, co mě zajímá. Chci každý den odvést svoji práci, chytat, jak nejlépe dovedu a vyhrávat zápasy, ať jsem tam já nebo Frodlik,“ dodává Roman Will.