22.04.2023
Redakce

Reprezentaci posílí před MS čtveřice Pardubáků

Do přípravy české hokejové reprezentace před blížícím se mistrovstvím světa se zapojí hned čtyři hráči z bronzového kádru Dynama! Ofenzívu národního týmu posílí Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka, do defenzívy naskočí Jan Košťálek a Tomáš Dvořák.

Obránce Jana Košťálka a Tomáše Dvořáka mohli fanoušci vidět v dresu české reprezentace v letošní sezóně hned šestkrát. Útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Dvořák se v národním týmu objevili naposledy v minulé sezóně, kdy společně reprezentovali Českou republiku na olympiádě v Pekingu.

Všichni čtyři pardubičtí hráči se budou trenérům hlásit už v pondělí, kdy se národní tým sejde v Brně a zahájí třetí týden společné přípravy na MS.

Svěřence trenéra Kariho Jalonena čeká příští týden dvojutkání proti Rakousku, která se odehrajá ve Vídni a v Brně. Následně sehraje reprezentace v brněnské Winning Group Areně i generálku na mistrovství světa v podobě Českých hokejových her, které se konají od 4. do 7. května.

Aktuální soupiska Česka v přípravě před MS

Brankáři:
Dominik Pavlát (Plzeň), Šimon Hrubec (Curych, Švýcarsko), Karel Vejmelka (Arizona, NHL), Marek Langhamer (Ilves, Finsko).

Obránci:
Petr Zámorský (Plzeň), Michal Jordán (Rapperswil, Švýcarsko), Radek Kučeřík, Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka (všichni Kometa Brno), Jan Košťálek, Tomáš Dvořák (oba Pardubice), Michal Kempný, David Němeček (oba Sparta Praha), David Jiříček, Stanislav Svozil (oba Columbus, NHL).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba Karlovy Vary), Filip Chlapík, Michael Špaček (oba Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jakub Flek (Kometa Brno), Roman Horák, Vladimír Sobotka, David Tomášek (všichni Sparta Praha), Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka (oba Pardubice), Michal Kovařčík (Jukurit, Finsko), Radan Lenc (HV71, Švédsko), Jiří Smejkal, Hynek Zohorna (oba Oskarshamn, Švédsko), Martin Kaut (San Jose, NHL), Roman Červenka (Rapperswil, Švýcarsko).