01.01.2024
Redakce

První zápas béčka v novém roce. Do Chrudimi zajíždí první Poruba

Po atraktivní přestřelce s druhým Vsetínem čeká tým Tomáše Jirků další velmi náročný test. Tentokrát vyzve Dynamo B lídra Chance ligy Porubu, se kterou padlo v prvním vzájemném utkání v Chrudimi 1:5. Vstoupí béčko do roku 2024 senzační výhrou? Zápas startuje ve středu 3. ledna od 18:00.

Pardubická rezerva uzavřela nyní už loňský rok poněkud nešťastně, když prohrála ve Vsetíně těsně 4:5. Nepříjemný byl pro hráče především fakt, že v duelu dvakrát vedli, jednou dokonce o dvě branky. Hororová třetí třetina, v níž nastříleli domácí tři góly, však rozhodla o vítězství Valachů.

„Hodnotí se mi to těžko. Měli jsme dobrý začátek, vedli jsme 2:0, pak jsme bohužel udělali dva fauly a soupeř nám hned vyrovnal. Myslím, že první gól se dal lépe odbránit, ale to se nedá nic dělat. Nechali jsme soupeře vrátit se do zápasu našimi fauly. Ve druhé třetině jsme ustáli tlak soupeře, který dobře napadal, byl agresivní v osobních soubojích, v závěru třetiny jsme dokázali odskočit na 3:2. Měli jsme špatný vstup do třetí části, kdy jsme si hned v prvním střídání vrátili pět šest kotoučů zpátky do vlastní třetiny, což udalo ráz třetí třetiny. Začali jsme odpalovat kotouče, přestali jsme si věřit. Soupeř nás bohužel zaslouženě přetlačil, ale myslím si, že to byla naše chyba,“ hodnotil bitvu proti Vsetínu trenér Jan Starý.

Dynamo však i přes prohru stále sedí na devátém místě tabulky. Na desátý Kolín si drží náskok dvou bodů, Kozlové ovšem mají výhodu zápasu k dobru. Na osmou Jihlavu ztrácí B tým čtyři body, stejně jako Kolín ale odehrála Dukla o utkání méně.

Poruba naopak prochází letošním ročníkem Chance ligy s nevídanou suverénností. Svěřenci Jiřího Režnara dosud nasbírali už 81 bodů a od začátku sezony prohráli v základní hrací době pouze dvakrát. V obou případech je vyloupil Prostějov, který momentálně obývá třetí příčku. Na druhý Vsetín má Poruba náskok 15 bodů.

Naposledy narazili Ostravané doma na Přerov. Po čtyřech minutách sice prohrávali 0:1, ale poté nastartovali motory a jedenáctý celek tabulky přejeli s přehledem 6:2. Definitivně rozhodlo o zápase poslední dějství, kde domácí třikrát skórovali. Slušným výkonem se blýskla především čtvrtá formace, která byla u tří gólů. Její centr, čtyřicetiletý Lukáš Krenželok, zapsal v duelu jednu branku a dvě asistence.

„Hokej se hraje šedesát minut, někdy hrajeme výborně první třetinu 4:1 a pak je výsledek 5:4. Rozhodlo šedesát minut, vyhráli jsme, to je důležité. Chtěl bych všem lidem a fanouškům popřát zdravíčko a štěstí do nového roku, a ať nám fandí i dále,“ komentoval souboj s Přerovem hlavní kouč Poruby Jiří Režnar.

Dokáže Dynamo B překvapit suverénního lídra Chance ligy? Přijďte na ZS Chrudim pardubickou rezervu podpořit a dokopat hráče k senzačnímu vítězství! Utkání vypukne ve středu 3. ledna v 18:00.