31.12.2021
Redakce

První třetina byla katastrofální, mrzí Jana Koláře

Pardubické Dynamo nestačilo v poslední utkání roku 2021 na hokejisty Českých Budějovic vysoko 1:6. O výsledku utkání se rozhodovalo už v první třetině, kterou svěřenci Richarda Krále prohráli 0:4. „První třetina byla katastrofální. Zbytečně jsme nechávali hráče soupeře volné a sami jsme si tam zápas prohráli,“ ví zkušený obránce Jan Kolář.

Jak hodnotíte zápas proti Českým Budějovicím?
První třetina byla katastrofální. Zbytečně jsme nechávali hráče soupeře volné a sami jsme si tam zápas prohráli. Druhá třetina byla z naší strany povedená, ale nepřiblížili jsme se soupeři gólově. Ve třetí třetině se nám znovu nedařilo.

Jak si vysvětlujete nepodařený úvod?
Myslím si, že to bylo tím, že jsme si nepohlídali hráče v předbrankovém prostoru. Oni dostali možnost a hned ji využili, dostali druhou a taky ji využili. To samé u dalších dvou branek. Kdybychom tam dvakrát lépe přistoupili k soupeři, tak by ten zápas mohl být jiný. Nám se pak hrálo špatně a jim naopak dobře. Od druhé třetiny jsme věřili tomu, že s tím zápasem ještě můžeme něco udělat, ale bohužel se to nepovedlo. Třetí třetina byla z naší strany špatná.

Dá se mluvit o smůle v koncovce? Na střely na branku jste byli mírně lepší 36:34.
Z mého pohledu to není o smůle. Musíme mít větší hlad v koncovce. V každém zápase máme spoustu šancí a spoustu jich nedáme. Ne vždycky se dají proměnit všechny gólovky.

Může vás toto nepovedené období posilnit do závěru sezony?
Všichni jdeme zápas od zápasu a snažíme se být pozitivní. V tabulce jsme vysoko a plníme si cíle, které jsme si dali. Nechceme se dostat do nějaké špatné atmosféry, kdy budeme o všem přemýšlet. Když se nám nepovedl jeden zápas, tak budeme chtít zvládnout ten další.

Je důležité hodit tento zápas rychle za hlavu?
Určitě. Všichni víme, že to nestálo za nic. Určitě si to tady rozebereme a pojedeme nanovo.