08.01.2021
Redakce

První prohra, Dynamo v EHL nestačilo ve vyrovnaném duelu na Třinec

První prohru v nové sezoně Enyaq Hockey League si ve čtvrtek připsali hráči Dynama, kteří nestačili v rámci 4. kola na Třinec. Dynamo sice dostal do vedení Michal "hcpce1996" Vaněk, ve zbývajících čtyřech duelech byl ale úspěšnější soupeř. V dalším utkání čeká naše borce v příštím týdnu derby s hradeckým Mountfieldem.

Dynamo v předchozích dvou zápasech nové sezony porazilo Litvínov 3:2 a Plzeň 4:1. Třetí zápas v rámci druhého kola proti Olomouci byl kvůli koronaviru přeložen na únor, a tak to byl souboj s Třincem, který byl teprve třetím utkáním Dynama v sezoně. A vstoupili jsme do něho nejlepším možným způsobem.

„První zápas, ve kterém jsem se střetl s třineckou jedničkou Honzickem1992, mi vyšel podle plánu. Dostal jsem se do brzkého vedení 1:0, soupeř potom sice pár vteřin před koncem první třetiny dokázal vyrovnat, ale ve druhé třetině jsem převzal otěže zápasu a dostal jsem se do vedení o tři góly. Na začátku třetí třetiny soupeř snížil na 2:4 z jeho pohledu, ale i na tento gól jsem dokázal reagovat a zvýšil jsem na 5:2. Potom jsem dohrával zápas ze zabezpečené obrany, abych nedopustil nějaké zbytečné drama," okomentoval své vítězství Michal "hcpce1996" Vaněk. Pro Dynamo bylo bohužel ten den poslední.

Přestřelku v druhém utkání dvojek týmů zvládl lépe Pepcastachurcik, který porazil Jarina 6:3. Klíčový pak byl podle všeho třetí duel, ve kterém ještě dvě minuty před koncem vedl náš Adam "CallmePablo" Čejka nad Jackeyem 3:2, ale prohrál smolně v prodloužení.

„Adam měl několik velkých šanci za stavu 3:2, když mohl dát snad pět gólů. Bohužel nám tam ale nic nepadlo, a to samé platilo pro zbývající dvě utkání ve čtyřhrách," mrzí Michala Vaňka.

Po singlech tak vedl Třinec 2:1 a rozhodnout se mu podařilo hned v prvním zápase 2v2, když Michal s Jarinem nestačili na dvojici Honzicek1992, Pepcastachurcik a prohráli 1:3.

„První dvě třetiny byly poměrně vyrovnané, ale i přesto jsme do třetí třetiny vstupovali za nepříznivého stavu 1:2 z našeho pohledu. V prvních 10 minutách třetí třetiny jsme si vypracovali snad pět tutovek, ale tyto šance pokaždé vychytal skvělý gólman Třince nebo nás zastavila branková konstrukce. V posledních minutách jsme začali riskovat a vrhli jsme všechno do útoku, z čehož pramenil gól Třince na 1:3 ze samostatného úniku dvou hráčů na brankáře," okomentoval rozhodující okamžik celé série s Oceláři Vaněk.

Závěrečný zápas, ve kterém už s ohledem na vítěze utkání o nic nešlo, dospěl opět do prodloužení, ve kterém Michal Vaněk a Adam Čejka prohráli 2:3. Dynamo si tak připsalo první prohru v sezoně a se ziskem 6 bodů má ztrátu tří bodů na vedoucí duo Třinec-Liberec. Oproti nim však má zápas k dobru.