21.06.2024
Redakce

První liga vstoupí do nové sezony pod názvem Maxa liga

Dynamo B rozehraje třetí sezonu ve druhé nejvyšší soutěži, která nově ponese název Maxa liga. Původní titulární partner hokejové soutěže, společnost Chance, spojí v následujících sezónách své jméno s první a druhou fotbalovou ligou. Maxa je nová značka, pod kterou bude od podzimu vystupovat loterijní společnost Korunka, také člen skupiny Tipsport.

Pardubický B-tým rozehraje v září svou třetí sezonu ve druhé nejvyšší soutěži, která mění svůj název. Od nadcházející sezóny nahrazuje sázkovou společnost Chance coby titulárního partnera 1. hokejové ligy loterie Maxa. Hlavním důvodem je fakt, že Chance od následující sezóny spojí své jméno s fotbalem a stává od 1. července 2024 titulárním partnerem nejvyšších dvou českých fotbalových lig.

„Stejný název soutěží v hokeji i ve fotbale by byl pro fanoušky zbytečně matoucí. Maxa je nová značka, pod kterou bude od podzimu vystupovat loterijní společnost Korunka. Ta stejně jako Chance spadá do skupiny Tipsport," uvádí Korunka v oficiálním sdělení pro média.

„Ráda bych poděkovala společnosti Chance za šestileté partnerství s druhou nejvyšší hokejovou soutěží a přejeme jí mnoho úspěchů ve fotbalové spolupráci. Současně se velmi těšíme na spolupráci s novou značkou Maxa, která bude na základě kontraktu jak s kluby, tak s Českým hokejem titulárním partnerem 1. ligy do sezóny 2027/2028 včetně,“ uvádí Jana Obermajerová, generální ředitelka BPA sport marketing, výhradního marketingového partnera Maxa ligy.

Maxa liga 2024/25 začne v sobotu 14. září, Dynamo B sehraje první kolo na ledě Třebíče.