17.09.2024
Redakce

První domácí zápas béčka. Do Chrudimi přijede Vsetín

Poprvé v letošním ročníku Maxa ligy se Dynamo B představí na domácím hřišti. Po úvodní porážce na nájezdy s Třebíčí budou svěřenci trenéra Tomáše Jirků usilovat o další body proti favorizovanému Vsetínu. Utkání na chrudimském zimním stadionu startuje už ve středu 18. září od 18:00.

Béčku v úvodním zápase chyběl v sestavě v přípravě produktivní Robin Kaplan, který odjel s A týmem do Německa ke dvěma zápasům hokejové Ligy mistrů. Nastoupil jak proti Berlínu, tak také proti Straubingu. Zahraniční trip s áčkem absolvoval také brankář David Honzík, který kryl záda Romanu Willovi.


Dynamo B má však na začátku sezony 2024/25 k dispozici široký kádr plný mladých hráčů. Sportovní úsek domluvil hned osmi z nich možnost střídavých startů ve 2. lize, aby měli v případě menšího herního vytížení v B-týmu zajištěný potřebný herní prostor. Trojice obránců Martin Kubíček, Jakub Koudelka, Vojtěch Tvrdík a útočník Jan Helikar budou moci v sezoně obléknout dres Žďáru nad Sázavou. Brankář Maxmilian Kadlc, obránce Adam Nedelka a útočník Adrian Gromadzki budou moci nastoupit za Hronov a posledním hráčem, který má vyřízené střídavé starty, je obránce Tomáš Hebek, hrát může za Vrchlabí.

V dobrém světle se na začátku sezony jeví junioři Adam Fiala a Tadeáš Kalužík, kteří nastoupili také v prvním kole Maxa ligy proti Třebíči po boku dvaadvacetiletého Michala Rouhy.

Hned v prvním soutěžním zápase po návratu do Pardubic se pak zapsal do statistik Adam Nedelka. Mladý obránce asistoval u vyrovnávací trefy Daniela Rákose z 54. minuty. Dynamo B tak reagovalo na úvodní branku zápasu, kterou vstřelil ve 49. minutě třebíčský Ferda. Zápas nakonec musel být rozhodnut až v samostatných nájezdech. V nich uspěl pouze domácí útočník Brož, který překonal Jakuba Vondraše povedenou střelou. Také nový brankář Dynama B si proti Třebíči odbyl soutěžní premiéru v dresu Pardubic.

Šanci na další bodový zisk má Dynamo B už ve středu 18. září. Do Chrudimi přijede Vsetín, kterého kvůli odložení prvního zápasu čeká letošní premiéra v Maxa lize. Dokáže se pardubické béčko vytáhnout proti favoritovi? Zápas startuje v 18:00. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE. Pokladny na ZS v Chrudimi otevírají v den utkání hodinu před úvodním buly.