16.09.2022
Dominik Dubovči

První domácí zápas Dynama B: Do Chrudimi přijedou Litoměřice

Po více než jedenácti letech se v Chrudimi opět odehraje prvoligový hokejový zápas. U velkého milníku pro pardubický B tým budou hostujícím týmem Litoměřice, Dynamo B tedy prožije domácí premiéru v sobotu od 18:00 zrovna proti loňskému vítězi základní části Chance ligy.

V přípravě mělo pardubické béčko bilanci dvou výher (Slavia, Prostějov) a jedné prohry (Kolín). Do soutěže ovšem červenobílí vstoupili ideálně, když ve čtvrtek porazili Sokolov na jeho ledě 5:2.

Úvodní duel Chance ligy tak ovládl nováček soutěže, přestože byli v úvodních dvou třetinách aktivnějším týmem domácí. Svoji herní převahu však nedokázali promítnout do skóre. Svěřenci trenéra Davida Havíře potom udeřili během úvodních sedmi minut třetí třetiny hned třikrát a Baník posléze již nedokázal vzdorovat.

„V první třetině jsme byli lehce ustrašení. Mohlo to být tím, že pro některé hráče šlo o první zápas v Chance lize. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a vstřelili branku na 2:2, která nám velice pomohla. Třetí třetina byla z našeho pohledu jednoznačně nejlepší. Byl tam dobrý pohyb, tlak do brány, držení systému a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát,“ řekl k prvním třem získaným bodům do tabulky Havíř.

Dvakrát asistoval Zdráhal, třikrát Machač, Tomáš Kaut zakončil zápas s bilancí 1+1 a z druhého útoku ve složení Půhoný – Herčík – Rouha se všichni prosadili gólově. Milan Klouček si připsal devatenáct zákroků.

Nejen individuální výkony ale slibují zajímavou podívanou. Do Chrudimi totiž 17. září dorazí čerstvý vítěz základní části Chance ligy z minulého ročníku – Litoměřice si loni poradili s konkurencí velmi solidně, když ze 48 zápasů vyhráli 32 a před Vsetínem skončili o sedm bodů.

Zápas proti Litoměřicím startuje v sobotu od 18:00, nenechte si ho ujít!