17.09.2022
Redakce

První domácí utkání je tu! Dynamo hostí Třinec

Hned první domácí zápas nového ročníku Tipsport extraligy nabídne velice atraktivního soupeře – Oceláře Třinec. Do enteria areny tak v neděli dorazí úřadující mistr, diváci se navíc mohou těšit na zajímavý doprovodný program. Před zápasem bude probíhat Fortuna FanFest a fanoušci dostanou pivo od Radegastu zdarma.

2. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubičtí se poprvé nové sezoně Tipsport extraligy představí před domácími fanoušky, požene je zaplněná hala
  • Dynamo vstoupilo do sezony úspěšně, naopak Třinec nevstřelil v prvním zápase ani branku
  • Na opačnou stranu barikády se postaví úřadující mistři s Třincem obránce David Musil a asistent trenéra Marek Zadina

Z kabiny Dynama

Východočeši vstoupili do nové extraligové sezony úspěšně. Jejich vítězství na ledě Kladna se ale nerodilo vůbec lehce, až v závěru základní hrací doby dvěma góly srovnali na 4:4 a o zisku druhého bodu rozhodli v závěru prodloužení. Parádní návrat do pardubického dresu prožil Tomáš Zohorna, centr první formace pomohl týmu k výhře hattrickem.

Pardubice se ve šlágru kola budou moci opřít o početnou diváckou podporu, v sobotu odpoledne bylo prodáno již 85% vstupenek. Fanoušci se mohou také těšit na Fortuna FanFest, ten bude probíhat před enteria arenou od 14:00 do 16:30. Nabídne hokejovou střelnici s Petrem Sýkorou, soutěže o ceny, Playstation s Dynamem Eclot, Stiga hokej, malování na obličej, dvě hudební vystoupení i autogramiádu legend.

Zároveň fanoušci svými lajky na sociálních sítích u Manifestu fanouška vyhráli pro Pardubice hořkou odměnu v podobě piva Radegast pro celý zimní stadion. V neděli tak má každý fanoušek nárok na jedno pivo zdarma!

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, A. Musil, Rohlík – Paulovič, Poulíček, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Na lavičce úřadujícího mistra z Třince vystřídal úspěšného kouče Václava Varaďu Zdeněk Moták, jemuž však extraligová premiéra u Ocelářu příliš nepovedla. Třinečtí započali nový extraligový ročník domácím duelem s Českými Budějovicemi, ze kterého vyšli bodově na prázdnou. A to i střelecky, přestože Motor jasně přestříleli 44:19, tak brankáře Hrachovinu ani jednou nepřekonali.

Prvenství v Tipsport extralize zajistilo Třinci účast v Lize mistrů, v té odehrál zatím čtyři zápasy a jen jednou se radoval z vítězství. V součtu s páteční prohrou s Motorem Oceláři nevyhráli již čtyřikrát v řadě.

Nedělní soupeř Dynama se nemůže opřít o zkušenosti svého kapitána Petra Vrány, jenž je zraněný. „Máme tady dostatečně kvalitní mužstvo, dost kvalitních hráčů, široký kádr, zraněné prostě musí zastoupit. Ale je fakt, že Petr Vrána chybí, je to kapitán, citelné oslabení. Musíme to zvládnout nějak i bez něj. Širší kádr máme kvalitní, kluci dokáží být konkurenceschopní a pomáhat,“ říkal pro web Ocelářů Marko Daňo.

Hvězda v týmu soupeře:
Martin Růžička.
Šestatřicetiletý útočník patří mezi jednoho z lídrů kádru Ocelářů, v závěru této sezony by měl pokořit metu 800 zápasů v české nejvyšší soutěži. V minulé sezoně posbíral v 65 zápasech celkem 57 kanadských bodů za 23 gólů a 34 asistencí. Pardubická obrana si tak bude muset dávat pozor na jeho první útočnou formaci, kterou v posledním utkání tvořil společně s Marek Daněm a Milošem Romanem.

Sestava Kladna z minulého utkání:

Mazanec – Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, Růžička – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Musil, David Cienciala,
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Tomáš Marcinko, Vladimír Svačina, Daniel Voženílek