19.10.2022
Redakce

První čtvrtinu sezony završí VYPRODANÉ východočeské derby!

Dynamo čeká poslední utkání první čtvrtiny základní části Tipsport extraligy a zápas to bude na ostří nože. Do enteria areny přijede největší rival, Mountfield Hradec Králové! První východočeské derby v sezoně začíná v pátek 21. října od 18 hodin.

13. kolo: HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK - sleduj ON-LINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo se po úterní výhře na nájezdy v Litvínově vrátilo do čela extraligy
  • Hradec Králové je jediným českým zástupcem v play-off Ligy mistrů
  • Historické bilanci východočeských derby v extralize vévodí soupeř - vyhrál 24 utkání ze 40 vzájemných soubojů
  • Téměř den před startem utkání je první letošní východočeské derby vyprodané!

Z kabiny Dynama

Hokejisté Dynama se po výhře na nájezdy v Litvínově vrátili do čela vyrovnané extraligové tabulky. V posledních dvou zápasech ale vyšli v základní hrací době střelecky naprázdno. Bezbrankový zápas s Libercem rozhodlo prodloužení, v Litvínově až samostatné nájezdy. V běžném hracím čase tak pardubičtí neskórovali už 145 minut a 49 sekund.

„Potřebujeme mít větší důraz v zakončení a hlad. Hra není špatná, ale ta koncovka teď selhává. Potřebujeme se na to soustředit a jít si za tím," říká obránce Jan Kolář.

V pátek se Dynamo poprvé v sezoně utká v derby s Hradcem Králové. Zápas bude sledovat vyprodaná enteria arena.

„Bude to těžký zápas, jako každé derby. Je speciální motivace jak mezi diváky, kteří tvoří výbornou atmosféru, tak mezi hráči. Očekávám dobrý zápas a půjdeme si pro tři body," věří zkušený pardubický obránce.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matys – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Hradec Králové má momentálně dobrou formu. Z posledních čtyř zápasů třikrát vyhrál, nestačil pouze na Olomouc. Hradečtí uspěli také na ledě neoblíbené Mladé Boleslavi. V minulém kole hrál Mountfield s pražskou Spartou. Východočeši porazili silného soupeře na domácím ledě po napínavém průběhu 3:2 a do derby půjdou v dobré náladě.

„Určitě do něj půjdeme lépe naladění. Pořád chceme hrát stejný styl. Nechceme nic měnit. Víme, že mají silný tým, ale my musíme držet spolu a nekoukat na ně. Myslíme si, že jsme také silní. Vůbec nevadí, že máme hodně hráčů na marodce. Věříme, že zápas zvládneme,“ říká před soubojem rivalů útočník Kevin Klíma.

Svěřenci Tomáše Martince jsou v tabulce se ziskem 18 bodů momentálně na sedmém místě, přičemž na třetí Mladou Boleslav ztrácí pouhé tři body.

První Východočeské derby v sezoně, které slibuje atraktivní bitvu, začíná na ledě enteria areny v pátek 21. října v 18:00.

Hvězda v týmu soupeře:

Jakub Lev. Jednatřicetiletý útočník je zatím nejproduktivnějším hráčem svého týmu. V 11 zápasech si připsal 8 bodů (2+6), kladnou má také bilanci plus/mínus. Odchovanec Plzně působí v Hradci už čtvrtou sezonu a také letos dokazuje svůj přínos pro tým.

Sestava Mountfield HK z posledního utkání:

Kiviaho – McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Huttula, Nedomlel, Piegl – Veselý, Lev, Okuliar – Jergl, Cingel, Kevin Klíma – Kelly Klíma, Lalancette, Smoleňák – Pajer, Štohanzl, R. Pavlík.



Představení soupeře

Mountfield HK

Mountfield HK

Oficiální název klubu: Mountfield HK, a. s.
Adresa: Komenského 1214, 500 02 Hradec Králové

Internetové stránky: www.mountfieldhk.cz
E-mail: sekretariat@mountfieldhk.cz
Telefon, fax: 495 512 202, 495 512 202

Rok založení klubu: 2013 (sloučení klubů Královští lvi Hradec Králové /1925/ a HC Mountfield /2006/)
Klubové barvy: černá, bílá a červená
Kapacita stadionu: 6890 míst (z toho 3655 k sezení)
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: v sezoně 1993/1994 a od roku 2013
Názvy klubu: 1925 – BK Hradec Králové, 1948 – Sokol Škoda Hradec Králové, 1952 – Spartak Hradec Králové ZVÚ, 1976 – TJ Stadion Hradec Králové, 1992 – HC Stadion Hradec Králové, 1994 – HC Lev Hradec Králové, 2000 – HC Hradec Králové, 2003 – HC VČE Hradec Králové, 2007 – HC VCES Hradec Králové, 2013 – Mountfield HK