31.01.2024
Redakce, foto: Ronald Hansel

Proti Boleslavi jsme nezachytili úvod, s Hradcem jsme hráli podle plánu, hodnotí dvojzápas dorostenec Vít Macek

Dorostenci pokračují zápasy ve skupině O pořádí v play off. Nejprve v domácím dvojzápase porazili ve východočeském derby Hradec Králové 2:0, poté přišla prohra s Mladou Boleslaví, když zápas sice dotahovali, ale manko z první třetiny nedotáhli. „V utkání chyběl lepší vstup do utkání, to musíme zlepšit,“ nabádá produktivní útočník Vít Macek.

Odehráli jste další dva zápasy nadstavby – nejprve derby proti Hradci a následně proti Mladé Boleslavi, získali jste tři body. Teď s odstupem času, jak zápas hodnotíte, co se v nich dalo udělat jinak nebo s čím jste byli naopak spokojení?
Tak první zápas s Hradcem jsme vyhráli, tam byla spokojenost i celková z výkonu. Účelem nebylo dát soupeři co nejvíce gólů, ale dostat jich méně a to se nám myslím povedlo.

Co se týče zápasu s Boleslaví, tak tam jsme totálně zaspali 1. třetinu, druhá už byla lepší ale pořád to nebylo ono a třetí třetinu už jsme se do toho dostali, ale nestačilo to ani na bod. Takže do příštích zapasu nastupovat rozhodně s nastavenou hlavou už od prvního buly.

V derby jste zvítězili 2:0, tam jste za výsledek byli určitě rádi. Jak sám vnímáš po předsezonním příchodu derby? Stačil jsi už nasát atmosféru zápasu?
Já osobně se nepovažuju za hráče, který by to nějak zvlášť prožíval. Pro mě to je zápas jako každý jiný a snažím se hrát naplno. Ani v předešlém klubu jsem to nějak neprožíval. Soustředím se spíš na výkon než na soupeře. Samozřejmě pro hráče, kteří to prožívají nějak víc, to je určitě super impulz.

V domácím utkání s Boleslaví vám naopak utekla hned první třetina, ale poté jste hru zlepšili a málem tříbrankovou ztrátu smazali. Co chybělo v tomto zápase?
V utkání chyběl samotný vstup do utkání, to musíme zlepšit. Tam byla největší rezerva, a pak už se to těžko dotahuje. Na druhou stranu jsme si dokázali, že můžeme hrát pěkný hokej za jakéhokoliv stavu.

Osobně už jsi také nastoupil v šesti utkáních za juniorku. Předpokládám, že v dorostu od tebe očekávají body. Liší se tvoje pozice v juniorce, když jsi v týmu prakticky nejmladší?
Určitě ano. Rozhodně nepatřím k těm, kteří by tým juniorky měli táhnout. Jsem rád, když se mi podaří nějak týmu přispět, ale rozhodně se za nějakého lídra nepovažuji. A myslím si, že i očekávání jsou ode mě jiná.