02.03.2022
Redakce

Prohráli jsme si to vlastními chybami, mrzí Košťálka po prohře v Budějovicích

Dynamo utrpělo na jihu Čech nejvyšší porážku v dosavadním průběhu sezony. O jedinou branku východočeského celku se krátce před druhou sirénou postaral Jan Košťálek, který ale po zápase rozhodně nemohl být spokojený. „Zkrátka nehrajeme náš hokej,“ povzdechl si v pozápasovém rozhovoru.

Pardubice si v Českých Budějovicích připsaly vysokou porážku 1:7. „Dneska jsme si to prohráli vlastními zbytečnými chybami. Zkrátka nehrajeme náš hokej,“ vidí jasnou příčinu vysoké prohry obránce Jan Košťálek. „Musíme se víc tlačit do brány, vytvořit tlak v brankovišti, střílet tam hodně puků a snažit se dát špinavé góly,“ předestřel plány do dalších zápasů jediný střelec Dynama.

Východočeský celek prohrál šestý extraligový zápas v řadě, podle pardubické třiatřicítky může být problém i v hlavách. „Určitě to může být v tom, že máme poměrně dlouhou sérii porážek, ale musíme se z toho co nejrychleji dostat.“

Nejhorší období v sezoně potkalo pardubické hokejisty v ne zrovna ideální době. Krátce před play off ztratilo Dynamo umístění v první čtyřce tabulky a o přímý postup do vyřazovací fáze bude muset ještě zabojovat. „Nedá se vybírat, kdy to nejhorší období v sezoně přijde. Nám se to stalo teď a musíme se s tím vyrovnat a přijít na to, jak z toho ven,“ řekl upřímně sedmadvacetiletý pravák. „Snažíme se něco změnit i v tréninku, snad nám to pomůže,“ pravil Košťálek na závěr.