11.03.2020
Redakce

Příští sezonu chceme zažít konečně klidnou, přeje si Jan Mandát

Pardubice - Dynamo si konečně může oddechnout! Sezonu, která neprobíhala dobře, se nakonec podařilo v posledním kole základní části zachránit. „Před zápasem s Kometou, abych řekl pravdu, byla taková zvláštní nálada. Museli jsme za každou cenu vyhrát, zaplaťpánbůh, že to tak dopadlo. Ale byli jsme hodně nervózní,“ vrátil se k poslednímu utkání s Kometou Jan Mandát, jenž také pohovořil o individuálních statistikách nebo plánech pro další týdny.

Jan Mandát zažil v letošní extraligové sezóně nečekaný průlom, když zaznamenal 17 gólů. „Po individuální stránce jsem samozřejmě spokojený. Kdyby mi před sezonou někdo řekl, že dám 17 gólů a 13 asistencí, tak bych tomu vůbec nevěřil. Sezona samozřejmě byla taková, jaká byla a na individuální statistiky jsem se příliš nesoustředil, ale když vstřelíte o 14 gólů více než loni, tak člověk už nad tím přemýšlet začne a jsem za to stoprocentně rád,“ popisuje vydařený rok Mandát.

Po záchraně extraligy ovšem čeká na hráče další tvrdá dřina. Ve středu jsme měli sraz na stadionu, kde budeme do pátku trénovat, a pak budeme mít až do začátku dubna tréninky na ledě a v posilovně. Poté nás čeká volno, po kterém bude následovat letní příprava,“ poodkryl pardubický střelec plán pro následující týdny.

Pardubice se zvládly zachránit právě i díky souhře Jana Mandáta s Patrikem Poulíčkem a Vladimírem Svačinou. „S Patrikem jsme hráli i loni, známe se velice dobře. A Sváča je super kluk a sedli jsme si hned od první chvíle, co jsme byli spolu na ledě. Oba spolu rádi hokej probíráme a domlouváme se před zápasy na způsobu hry,“ chválil své spoluhráče jihlavský rodák.

„Do další sezony bych chtěl určitě střílet góly a pomáhat tak tím týmu a po týmové stránce konečně zažít alespoň už jeden klidný rok. Je potřeba začít sezonu správně. Příští sezonu musíme bodovat hned od začátku. Budeme dělat všechno pro to, ať máme klid. Chceme vyhrávat hodně zápasů, abychom konečně potěšili fanoušky a nemuseli být na nás stále naštvaní,“ přeje si Jan Mandát.