19.05.2023
Redakce

Příští extraligový ročník rozlosován, Dynamo v prvním kole přivítá Litvínov

Základní část Tipsport extraligy 2023/24 zná svůj jízdní řád. Dynamo vstoupí do své 73. sezony v nejvyšší soutěži bez přerušení 15. září 2023 domácím zápasem proti Litvínovu.

Nový extraligový ročník se rozběhne v pátek 15. září 2023. Dynamo v prvním kole přivítá na ledě enteria areny Vervu Litvínov. Hned ve třetím kole, v pátek 22. září, čeká Pardubáky atraktivní utkání v O2 areně proti Spartě. Východočeského derby se fanoušci dočkají v devátém kole, v prvním duelu se představíme na stadionu největšího rivala v neděli 8. října.

Dynamo bude v sezoně 2023/24 obhajovat prvenství v základní části a v celkovém pořadí bronz. Kromě zápasů Tipsport extraligy čeká tým Václava Varadi také měření sil v Lize mistrů. Pardubice si prestižní evropskou klubovou soutěž zahrají poprvé od roku 2016, soupeře se dozvíme 26. května, kdy v Tampere proběhne oficiální los.

Na sklonku roku si pardubičtí hokejisté potřetí v historii zahrají Spengler Cup. Na nejstarším hokejovém turnaji na světě bude Dynamo čelit domácímu Davosu, evropskému výběru Kanady, švédské Frölundě, švýcarskému celku Ambri-Piotta a finskému týmu KalPa.

Právě z důvodu účasti Dynama v dalších hokejových soutěžích dojde oproti původnímu rozlosování k několika změnám. Aktualizovaný rozpis zápasů zveřejníme později.