20.04.2023
Redakce

Přijďte na výstavu DYNAMO 100, Pouzarův pohár k vidění pouze do konce dubna!

Na pardubickém Zámku od 18. ledna probíhá výstava věnovaná výročí 100 let od založení Dynama. Kromě velkého množství artefaktů z historie je na výstavě k vidění také Pohár Jaroslava Pouzara. Trofej pro vítěze základní části, kterou Dynamo ovládlo podruhé v extraligové historii, bude ovšem k vidění pouze do konce dubna. Přijďte se podívat a připomenout si tak prvenství v základní části, které pardubičtí hokejisté vybojovali po dlouhých dvaceti letech!

„Kromě jiného výstava předkládá kolekci 40 medailí, z toho 10 olympijských včetně zlatých naganských od brankáře Dominika Haška i trenéra Vladimíra Martince. Jsou tam i zlaté medaile z mistrovství světa," popsal kurátor výstavy Petr Dufek. Návštěvníci se mohou těšit na historické artefakty i cennosti z nedávné minulosti. Novými exponáty jsou bronzová medaile Matěje Blümela z loňského mistrovství světa ve Finsku a také čerstvé stříbro Radima Rulíka z nedávného mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Vůbec nejnovějším artefaktem výstavy je Pohár Jaroslava Pouzara. Trofej pro vítěze základní části extraligy, kterou Dynamo ovládlo po dvaceti letech, bude na pardubickém Zámku k vidění pouze do konce dubna.

Celá výstava je doplněna také o audiovizuální prvky. Návštěvníci si mohou díky virtuální realitě vyzkoušet, jaké to je stát během zápasu přímo na střídačce Dynama a zažít tak zápasové emoce očima hráčů a trenérů. V koutku vyhrazeném esportovému týmu Dynamo Eclot si pak budou moci návštěvníci zahrát na PS5 zápas mezi Dynamem a hradeckým Mountfieldem.

S výstavou Dynamu pomáhala produkční společnost EEZY, hlavním architektem byl Jan Skoupý ze společnosti refuel, stavitelem Lukáš Bártl ze společnosti Promotime. Osvětlení výstavy zajišťuje firma PROLICHT. Unikátní výstava na Zámku Pardubice poběží do 1. října 2023. Základní vstupné činí 250 Kč, snížené 150 Kč (žáci, studenti, senioři). Rodinné vstupné vás vyjde na 500 Kč a skupinové na 1 500 Kč.