29.10.2022
Redakce

Přidá Dynamo šestou výhru v řadě? V cestě stojí Plzeň

Dynamo se vrací na domácí led! V rámci 16. kola extraligy přivítá Plzeň, která momentálně hraje v dobré formě a z posledních pěti zápasů ani jednou neodcházela bez bodu. Povede se Dynamu zastavit bodovou šňůru Indiánů a přidat šestou výhru v řade? Utkání na ledě pardubické enteria areny začíná v neděli 30.10. od 17:00.

16. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo táhne šňůru pěti výher v řadě. Plzeň pak v posledních pěti utkáních vždy bodovala.
  • S celkovými 469 body vede Dynamo tabulku Radegast indexu. Individuálním lídrem statistiky extraligových bojovníku je pak Tomáš Dvořák.
  • Plzeňský obránce Petr Zámorský je suverénně nevytěžovanějším hráčem extraligy. Průměrně stráví na ledě 26 minut a 23 vteřin.

Z kabiny Dynama

Dynamo hraje v posledních zápasech ve skvělé formě. Z posledních pěti utkání odcházelo vždy vítězně, naposledy si odvezlo tři body z Třince. Na ledě úřadujícího mistra rozhodla druhá třetina, ve které Východočeši nejprve otočili vývoj utkání a následně odskočili do dvoubrankového vedení. Ačkoli se poté ve třetí třetině podařilo Třinci dotáhnout na rozdíl jediné branky, Dynamo udrželo vedení 3:2 do konce.

„Chtěl bych klukům poděkovat za parádní výkon. Byla tam dobrá disciplína a na konci velká obětavost, což k tomu patří. Zápas byl v takových vlnách. Prvních deset minut jsme byli zakřiknutí a domácí byli určitě lepší. Od půlky první třetiny jsme hru vyrovnali a poté jsme měli skvělou druhou třetinu, kdy jsme domácí jednoznačně přehráli. Ve třetí třetině se na nás Třinec tlačil a měl víc ze hry, myslím si ale, že nějaké velké šance si nevypracovali," hodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

S cílem přidat šestou výhru v řadě a upevnit si první příčku v extraligové tabulce teď půjde pardubický tým do nedělního zápasu s Plzní. Ten začíná už v 17:00 a lístky si můžete online zakoupit ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Chabada – Cienciala, Kousal, Radil – Paulovič, Poulíček, Koffer – Říčka, A. Musil, Matys – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Plzeň se po rozpačitém startu letošního ročníku pod novými trenéry zvedá a postupně se odlepila ze dna tabulky. Po patnácti odehraných zápasech má na kontě devatenáct bodů, což jí řadí na jedenácté místo tabulky s náskokem tří bodů na dvanáctý Motor. V posledním utkání si pak dokázali Indiáni poradit s favorizovanými Vítkovicemi, které porazili 4:3 po prodloužení a dokázali bodovat už v pátém utkání v řadě.

„Nikdo nemá hrát prohry, zvlášť když jich je více. Byli jsme rádi, že jsme si z venkovních zápasů přivezli vítěznou šňůru, na kterou jsme chtěli navázat. Určitě nás mrzí ztráta jednoho bodu, zbytečně jsme si to ztížili, ale naštěstí jsme to zvládli a urvali alespoň ty dva body, za které jsme rádi," uvedl po poslední výhře pro web Plzně útočník Martin Lang.

V prodloužení Plzeň rozhodla utkání při nestandardním risku bez brankáře. „Prodloužení je o štěstí. Power play nebyla spontánní, při hře ve třech nemáme dlouhodobě dobrou bilanci,“ popsal svůj tah trenér Petr Kořínek.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Zámorský. Třicetiletý obránce, který patří mezi nejlepší ofenzivní obránce v lize, přestoupil do Plzně před letošní sezónou po roce stráveném ve švédském Örebro a ihned po návratu na české kluziště ukazuje svůj ofenzivní potenciál. Po patnácti odehraných zápasech má Zámorský na kontě deset kanadských bodů, což ho v produktivitě extraligových obránců řadí na šesté místo. S celkovým časem 395 minut a 42 vteřin je pak Zámorský s velkým náskokem nejvytěžovanějším hráčem extraligy.

Sestava Komety z minulého utkání:

Pavlát – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss, Kodýtek, Hrabík – Dvořák, Mertl, Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Soukup, Suchý, Bitten.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Peter Čerešňák, Dominik Frodl
HC Škoda Plzeň Vojtěch Budík