26.11.2022
Redakce

Překoná Dynamo klubový rekord? V cestě stojí Kometa

S cílem připsat si třináctou výhru v řadě nastoupí pardubičtí hokejisté proti Kometě Brno na domácím ledě, kam se vrací po čtyřech venkovních zápasech. Podaří se Dynamu překonat klubový a vyrovnat extraligový rekord? Utkání na ledě enteria areny začíná v neděli 27.11. od 17:00.

23. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo může v případě výhry překonat klubový rekord v počtu výher v řadě a zároveň vyrovnat rekord extraligový
  • Lukáš Radil se v minulém utkání dotáhl zpět na čelo extraligové produktivity
  • Kometě se v posledních zápasech nedaří, momentálně táhne šňůru tří porážek v řadě

Z kabiny Dynama

Dynamo hraje v posledních zápasech ve skvělé formě, o čemž svědčí vyrovnání klubového rekordu v počtu výher v řadě. Družině Radima Rulíka se to podařilo na ledě Karlových Varů, kde rozhodli o své výhře dvěma trefami ve druhé třetině. „O první pauze jsme si řekli, že musíme zabrat, protože Karlovy Vary hrály dobře. Chtěli jsme najít v jejich výkonu nějaké skuliny, které se nám podařilo potrestat," popsal Lukáš Radil, který asistoval u obou branek. Ve třetí třetině pak uzavřel na konečných 3:1 trefou do prázdné branky Jan Košťálek.

„Opět nám skvěle zachytal gólman. Myslím si, že jsme si snad poprvé v sezoně výrazně pomohli přesilovkami, ty nám vyšly dobře. Samozřejmě Karlovy Vary hrají výborně, je hrozně těžké se proti nim prosadit v soubojích jeden na jednoho. Jsou také velmi důslední, nebyl to vůbec lehký zápas. Šlo o to neudělat chybu a dotáhnout vše do zdárného konce,“ řekl spokojeně Radil.

Dalším milníkem je teď pro Dynamo překonání klubového a vyrovnání extraligového rekordu v počtu výher v řadě. Východočechům se to může povézt na domácím ledě, kam se vrací po čtyřech po sobě jdoucích zápasech na venkovních kluzištích. V cestě bude stát silná Kometa Brno.

„Myslím si, že po nás každý tým jde už od začátku sezony. Ze začátku jsme se s tím museli vyrovnat. Nyní už bych řekl, že jsme na vše zvyklí, takže se nejedná o nic nového," prozradil Radil.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Matys – Paulovič, Poulíček, Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Kometa Brno se v tabulce nachází na klidném pátém místě. Větší starosti však musí trenérovi Martinu Pešoutovi dělat výsledky posledních zápasů. Kometa se po reprezentační přestávce vrátila výhrou nad Plzní (3:1), následně však zapsala tři porážky v řadě. Postupně nestačila na Litvínov (1:5), Liberec (0:5) a naposledy padla na domácím ledě s Mladou Boleslaví (1:3). Skóre posledních tří zápasů tak činí 2:13.

„První třetinu jsme nezačali dobře, neměli jsme dobrý pohyb. Díky výbornému Markovi Čiliakovi a jedné proměněné šanci jsme šli do vedení. Ve druhé třetině jsme chtěli hrát pozorně zezadu a chodit do brejků, což se nám dařilo, ale bohužel jsme nedokázali přidat druhý gól. Pak jsme dvakrát udělali zbytečnou chybu, když jsme nedokázali vyndat jednoduché puky z naší třetiny a soupeř nás potrestal. Ve třetí třetině už jsme bušili do vrat a bohužel nás dnes nepodržela ani přesilovka, když jsme neproměnili tu čtyřminutovou. To nás stálo utkání," hodotil poslední porážku trenér Pešout.

Kometa však může navázat na první vzájemný zápas, ve kterém porazila Dynamo 4:3 po prodloužení, ve kterém rozhodl v přesilové hře Petr Holík. Zda se jí to povede se dozvíme už v neděli 27.11. od 17:00.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Holík. Zkušený reprezentant hraje v kádru Komety už šestou sezónu a opět potvrzuje, že patří k nejlepším extraligovým hráčům. V jednadvaceti odehraných zápasech zapsal už dvacet dva bodů a v tabulce extraligové produktivity mu patří páté místo. Skvělými výkony si od Kariho Jalonena vysloužil v polovině listopadu také pozvánku do české repretzentace, v jejímž dresu odehrál na finském Karjala Cupu dvě utkání.

Sestava Komety Brno z minulého utkání:

Čiliak (41. Furch) – Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A), Kučeřík – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Dufek, Sallinen, Vincour – Šalé, Zbořil, Kollár – Kratochvíl.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Daniel Rákos
HC Kometa BrnoRhett Holland, Marek Ďaloga, Jan Ščotka, Luboš Horký