22.06.2022
Redakce

Představení posil Dynama přilákalo přes tisíc fanoušků

Fanoušci Dynama měli v úterý odpoledne poprvé možnost vidět nové posily v pardubickém dresu. Na akci dorazilo přes tisíc fanoušků, kteří mohli získat autogramy od všech nových posil včetně trenérů, vyzkoušet si své dovednosti na hokejové i fotbalové střelnici nebo si také vsadit na speciální kurzové příležitosti u generálního partnera klubu Fortuny.

Pardubičtí fanoušci si užili úterní odpoledne společně s šesticí nových posil. Poprvé na sebe červenobílý dres oblékl brankář Roman Will, obránci David Musil s Peterem Čerešňákem a Tomášem Dvořákem, dále útočníci Lukáš Radil a Tomáš Hyka. K nim se přidali také trenéři Radim Rulík společně s navrátilcem Markem Zadinou. Všichni si pochvalovali hojnou účast a věří, že fanouškům jejich důvěru splatí v jubilejní sezoně.

Představení nových posil se zúčastnil také majitel Dynama Petr Dědek, jenž prozradil, že se pardubický klub poohlíží po další možné akvizici i z toho důvodu, že Lukáš Sedlák zamířil do NHL. Na podepsání další posily však nespěchá, chce jít příkladem českému hokeji, tedy angažováním českých, případně slovenských hráčů.

Akci pozitivně hodnotila kromě fanoušků také média, do enteria areny dorazila téměř všechna velká média. „Žádné schovávání na uzavřených trénincích, ale velká paráda pro všechny fanoušky. Pardubický hokejový klub pojal představení nových posil jako velkou show a návrat domů tak osladil i Lukáši Radilovi,“ řekl například v České televizi moderátor Petr Vichnar.

Pardubický odchovanec Lukáš Radil se vrací po sedmi sezonách v zahraničí a dle svých slov je plný očekávání. „Jsem na to strašně natěšený a zvědavý. Samozřejmě se těším na plnou halu, fanoušci tu jsou fantastičtí. Když jsem se rozhodoval o návratu, tak jsem ani o jiném klubu nepřemýšlel. Znám zde město, prostředí. Ale na druhou stranu to možná bude o to těžší,“ říká dvojnásobný šampion s Dynamem. Ten se opět v jednom týmu potká s Robertem Kousalem a Janem Kolářem. „To je jedna z věcí, na které se těším nejvíc. Zase si zahraji s kluky, které znám vpodstatě od dorostu nebo juniorky.“

I jeho nový spoluhráč z útoku Lukáš Hyka prošel po odchodu z české extraligy jak NHL, tak KHL. „Přicházím s nejvyššími ambicemi, motivace při návratu do Čech je velká. Máme skvělý tým, velice kvalitně jsme posílili a už v minulé sezoně byl tým kvalitní. Hodně se na to těším. Všichni doufají, že při jubilejní 100. sezoně to klapne. Sezona bude těžká, ale věřím, že když tým bude dobře připravený a všechno bude klapat, tak titul uděláme.


„Mluví se o tom všude okolo, přicházím samozřejmě s těmi nejvyšší ambicemi. Dneska jsme se o tom bavili s kluky v šatně, nechceme žádné velké vyhlašování slov, ale spíše jde o to, abychom šli zápas od zápasu a poslední utkání sezony bylo vítězné,“ říká v podobném duchu brankář Roman Will. Ten přišel do Pardubic společně s Hykou z Čeljabinsku, v extralize získal s Libercem dvě stříbrné medaile, nyní tak pomýšlí na zlato. „Je to mé velké přání. Je těžké se o tom teď v létě bavit, všichni okolo to tak vidí, ale je to jen o nás v kabině, co si k tomu řekneme, jak budeme šlapat a pracovat. Z toho, co jsem poznal, má tým skvělý charakter a bude to skvělá sezona.


Pardubický klub se rozšíří o dalšího člena z rodiny Musilů. Společně v jednom týmu s bratrem Adamem si zahraje obránce David Musil. „Plníme si oba velký sen z dětství, konečně budeme hrát s bráchou v jednom klubu,“ těší majitele tří extraligových titulů s Třincem. „Když se naskytla šance jít do Pardubic, vzal jsem to jako novou, možná i potřebnou výzvu. Jednodušší to bude mít i celá rodina, už nebude muset dělit přízeň mezi víc extraligových týmů. Znám dobře rodinnou historii. Taťka dodnes hodně prožívá hokej a přeje nám úspěch, ale kariérní cestu už bere trochu jako naši věc. Sám si lebedí hlavně v roli dědy, díky mně má teď v Pardubicích 11měsíční vnučku. To pro něj bude asi hlavní důvod, proč sem často jezdit.“ Své nové angažmá probíral dobře fyzicky vybavený bek i se svým bratrem. „Už jsme se s Adamem hodně na to téma bavili. Dával mi dobré reference na Pardubice, rozhodnutí o přestupu jsem musel stejně udělat jen já sám.“


Obranné řady posilnil také více ofenzivně laděný Peter Čerešňák, který by měl spolu s Janem Košťálkem více podporovat útok. „Nejsem až tak ofenzivně laděný jako Honza, samozřejmě se snažím být prospěšný na obou stranách kluziště. Není to jen o ofenzivě, je potřeba hrát celoplošně. Teoreticky bychom si spolu mohli zahrát, i když jsme dva praváci, tak uvidíme, jak to trenéři poskládají,“ vyjádřil se k možné spolupráci s Košťálkem. Slovenský zadák věří ve zdravé fungování kabiny a plnění očekávání, která od Dynama jsou. „Pardubice budou slavit výročí 100 let, bude okolo toho velká show, chtějí atakovat nejvyšší příčky. Proto jsem si vybral právě je.“