21.12.2022
Redakce

Před Vánoci na domácím ledě. Pardubice přivítají Boleslav

Poslední utkání před vánočními svátky sehrají pardubičtí hokejisté na domácí půdě, v rámci 30. kola Tipsport extraligy vyzvou Mladou Boleslav. Fanoušci se již mohou těšit na novou posilu Dynama, připraven naskočit je Lukáš Sedlák.

30. kolo: HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Oba vzájemné zápasy letošní sezony skončily nejtěsnějším možným výsledkem
  • V pardubickém dresu poprvé nastoupí posila z NHL – Lukáš Sedlák
  • Mladou Boleslav trápila v posledním zápase marodka, přesto vyhrála

Z kabiny Dynama

Pardubicím se před reprezentační přestávkou příliš nedařilo, Dynamo během pauzy zapracovalo na nedostatcích a v úterý v Plzni předvedlo zlepšený výkon, vyhrálo totiž s čistým kontem 2:0. „Určitě pro nás bude plus, že budeme hrát doma. Je to poslední zápas před Vánoci, chceme hlavně potěšit fanoušky a navázat na výkon z Plzně,“ říkal Matej Paulovič a dodal: „Důležitá bude dobrá obrana, abychom nedělali zbytečné chyby. I v Plzni všechny šance, které měl soupeř, jsme mu dali my, čehož se musíme vyvarovat.“

Oba souboje s Mladou Boleslaví v letošní sezoně byly vyrovnané, skončily těsným výsledkem. Naposledy svěřenci trenéra Rulíka zvítězili v Boleslavi 1:0, o gól se postaral Matej Paulovič. „Všichni moc dobře víme, jaké jsou s Mladou Boleslaví zápasy. Bude to strašně těžký duel. Ani jsem nevěděl, že měli nějaké nemocné hráče, ale na to se nesmíme dívat, nesmíme nic podcenit a musíme se na zápas stoprocentně připravit.“

Pardubičtí fanoušci budou moci ve čtvrtek vidět poprvé v akci novou posilu Dynama, k prvnímu startu v pardubickém dresu je připraven Lukáš Sedlák. „Myslím, že to bude velmi dobrá posila. Do kabiny zapadl super a myslím, že nám může jen pomoci,“ přeje si Paulovič.

Vstupenky na čtvrteční duel s Mladou Boleslaví, který startuje v 18:00, si můžete zakoupit ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Kousal – Hyka, Ciencala, Říčka – Vondráček, A. Musil, Zeman – Rouha, Poulíček, Paulovič.

Aktuálně od soupeře

Mladé Boleslavi se nedařilo, prohrála čtyři zápasy v řadě a do zápasu s Českými Budějovicemi nastupovala s celou řadou absencí. To ji ale zřejmě semklo a vybojovala cenné tři body za těsné vítězství 2:1. Bruslaři posbírali ve 28 zápasech 39 bodů a v tabulce jim patří devátá příčka, bodové rozdíly u týmů v jejich okolí jsou však minimální.

„Dnes obrovská gratulace do kabiny, protože kluci to odmakali v pár lidech, odbojovali a mladí ukázali, že mají to srdíčko a že do týmu zapadli velmi dobře. Dnes si tým sáhnul na dno a byl odměněn třemi body,“ hodnotil utkání s Českými Budějovicemi trenér Ladislav Čihák.

Boleslavští hokejisté mají nejhorší produktivitu ze všech extraligových týmů, ve 28 zápasech nastříleli jen 55 branek, což je o 27 méně než Pardubice. Zároveň ale příliš neinkasují, stejně tak jako jejich čtvrteční soupeř, půjde tak o souboj dvou dobrých defenziv. S úspěšností 86 % mají svěřenci trenéra Číhána nejlepší čísla na oslabení z celé soutěže a zároveň jsou jedním z nejméně vylučovaných týmů.

Hvězda v týmu soupeře:

Pavel Kousal. Čtyřiadvacetiletý útočník je při pohledu na statistická čísla jasným tahounem mladoboleslavské ofenzivy, v pětadvaceti zápasech nastřílel devět branek a přidal jedenáct asistencí. S dvaceti kanadskými body má o sedm více než druhý nejproduktivnější hráč Bruslařů Pontus Aberg, ten však zamířil z města automobilů do Švýcarska.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého utkání:

Krošelj (43. Novotný) – Jeřábek, Jánošík, Bernad, Štich, Křepelka, Lintuniemi, Pláněk, Pýcha – Stránský, Lantoši, Šmerha – Eberle, Fořt, Kotala – Beránek, Bičevskis, Závora – Hradec, Půček.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Cienciala, Tomáš Hyka
BK Mladá Boleslav