15.03.2023
Redakce

Pozitivní je, že jsme i přes vypadnutí odehráli dobré zápasy, říká David Krčál

Pardubičtí dorostenci se v osmifinále play off utkali s Mladou Boleslaví, která skončila v nadstavbové části o pár pozic před Dynamem. První utkání v Mladé Boleslavi došlo po vyrovnaném průběhu až do prodloužení, kde se na samém začátku domácí prosadili a rozhodli o své výhře 4:3. V následném utkání v Pardubicích se Dynamo také statečně drželo a bojovalo, jenže rozhodující trefa v 50. minutě rozhodla o postupu hostů do další fáze play off. Dynamo se už vyrovnat nedokázalo, hosté naopak pojistili svůj postup dvěma góly při hře bez brankáře a odvezli si vítězství 4:1. Jak celou sezonu hodnotí jeden z nejproduktivnějších hráčů David Krčál?

„Sezona pro nás nezačala moc dobře. Zkraje sezony jsme ztratili pár zápasů a na závěr jsme museli dohánět samotnou účast v play off v lepší skupině. V nadstavbě jsme měli pár dobrých zápasů, ale bohužel jich nebylo mnoho a skončili jsme ve spodní části tabulky. Do play off jsme šli bojovně naladěni s velkou chutí se porvat o postup, ale v obou zápasech nám chybělo trochu víc štěstí,“ vrací se nejen k play off útočník David Krčál.

Právě s Mladou Boleslaví odehráli dorostenci za celou dobu sezony velké množství zápasů, takže věděli, na jakého soupeře půjdou. „S Boleslaví jsme skončili v tabulce nedaleko od sebe, takže jsme si hodně věřili a po druhém prohraném zápase jsme byli hodně zklamaní. Ale takový je sport a Boleslavi blahopřejeme k postupu dál,“ bere to sportovně pardubický forvard.

Vzhledem k postavení v nadstavbové části se dala považovat Mladá Boleslav za mírného favorita. Dynamo však vůbec nezaostávalo a i přes dvě prohry dalo soupeři zabrat. „Pozitivní je, že jsme bojovali a zahráli jsme si opravdu kvalitní dva zápasy,“ těší Krčála.

I přes vypadnutí hned v osmifinále ta lepší nadstavbová skupina připravila pardubické hokejisty na play off po všech stránkách. „Určitě je vždy lepší hrát těžší zápasy, které vás dobře připraví na kvalitní soupeře v play off,“ vnímá Krčál, jenž byl třetím nejproduktivnějším hráčem Pardubic. „Vetší část sezony se mi dařilo bodovat a cítil jsem se dobře. V závěru sezony to už ale takové nebylo,“ doplňuje.

A jaký má dorost další naplánovaný program? „V play off jsme skončili velmi brzy, ale tréninky pokračují normálně dál, ledy a suchá. Musíme se na příští sezonu celkově lépe připravit, abychom mohli letošní výsledek zlepšit a bojovat o lepší umístění v play off,“ věří do následujícího ročníku.