12.10.2024
Redakce

Potřetí v řadě doma. Dynamo přivítá Plzeň

Potřetí v jednom týdnu se pardubičtí hokejisté představí před svými fanoušky v enteria areně. V neděli netradičně až od 17:30 budou chtít proti Plzni navázat na páteční vítězství proti Liberci. Porazí Dynamo Škodovku pojedenácté v řadě?

Pardubice v pátek na domácím ledě zdolaly Liberec 2:1 po samostatných nájezdech a od tohoto dvoubodového vítězství se budou chtít odrazit do dalších utkání. O třetí domácí extraligovou výhru v řadě budou bojovat proti Plzni, které se v posledních duelech příliš nedaří, prohrála totiž čtyřikrát po sobě. Východočeši se s devatenáctibodovým ziskem nachází na druhé příčce nejvyšší soutěže, jejich nedělní soupeř je s devíti body na opačném konci tabulky, konkrétně čtrnáctý.

Pro nového hlavního trenéra Dynama Václava Baďoučka bude duel s Plzní speciální, ze západočeského města totiž pochází a byla to jeho poslední extraligová štace před tím, než se nyní postavil na střídačku Pardubic. Naopak v plzeňském dresu jsou nyní z Dynama na hostování Tomáš Urban s Ondřejem Rohlíkem, ten je však aktuálně zraněný.

Východočeši se potřebují zlepšit v produktivitě, v ofenzivě se jim totiž v posledních utkáních příliš nedaří. Na to také poukazoval trenér Baďouček v pátečním pozápasovém hodnocení: „Schází nám momentálně taková lehkost v zakončení, i ve hře. Za ten bojovný výkon jsem rád, že si kluci vzali dva body.

Tým trenéra Josefa Jandače bude chtít rychle zapomenout na páteční západočeské derby, v němž podlehl Karlovým Varům vysoko 1:6. A to hlavně kvůli nepovedené druhé třetině, v níž inkasoval hned pětkrát. „Hodně, hodně špatný. Pět inkasovaných branek v jedné třetině, to jsem asi ještě nezažil. Vůbec nevím, co k tomu krátce po zápase říct. Dělali jsme tam zbytečné hrubé chyby, ty nám určitě zítra trenéři ukáží na videu. Věřím, že se z nich do dalších duelů ponaučíme,“ hodnotil Igor Merezhko. Co řekl ukrajinský obránce ve službách Plzně k souboji s Dynamem? „Opět velice těžký soupeř, avšak nebudeme tam mít co ztratit, pouze získat. Musíme jít zápas od zápasu, koncentrovat se na každou minutu. Věřím, že zmobilizujeme všechny síly co máme a pokusíme se tam získat nějaký bod.“

Zápas s Plzní začíná v enteria areně v neděli 13. října v 17:30 hodin. Vstupenky jsou v prodeji ON-LINE ZDE.

Informace k utkání

Brány enteria areny otevírají standardně 60 minut před úvodním buly, tedy v 16:30.

K parkování můžete využít místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.

Další parkovací místa můžete využít v novém Parkovacím domě Grand v těsné blízkosti enteria areny.

Aktuální obsazenost parkovišť v Pardubicích můžete sledovat na stránkách Dopravního podniku města Pardubice.

Upozorňujeme zároveň, že s byl uzavřen výjezd z nábřeží V. Havla na most P. Wonky. Uzavírka vznikla jako následek kontroly staveniště. V místě panuje zhoršená dopravní situace.