05.10.2023
Redakce

Potřetí uklidíme Bordel z lesa! Tentokrát v Chrudimi

Tradice pokračuje! Pojďte také letos společně s hráči Dynama a dalšími hosty ve spolupráci s HC Chrudim uklidit Bordel z lesa. Tentokrát se akce bude konat 16.10. v Chrudimi. Sraz bude v 15:45 u chrudimského zimního stadionu. Těšíme se na vás!

Tradice začala v roce 2021, kdy jsme uklízeli v blízkosti povodí Labe. Minulý rok jsme pak společně uklidili Studánecký les. Pojďte spolu s námi letos opět ukázat, že Dynamo je #vícnežhokej. Tentokrát v Chrudimi. Spolu s námi se do akce zapojí také mládež HC Chrudim.

„Světem obíhají obrázky, jak si malé asijské děti hrají ve slamech s odpadky, v horším případě na skládkách každý den hledají obživu. Přijde mi, že když otevřeme oči a rozhlédneme kolem sebe, jsme na začátku cesty, která na tuhle pomyslnou skládku vede. Nikdo z nás na skládce určitě žít nechce. Proto jsme se rozhodli založit organizaci, která se bude snažit odlehčit přírodě od odpadu. Milujeme naši zem, nezdědili jsme ji po rodičích, ale dlužíme ji našim dětem. Není nám jedno v jakém stavu jim ji zanecháme, proto vznikla organizace Bordel z lesa," popisuje se organizace Bordel z lesa, se kterou Dynamo spolupracuje.

Na akci jsou samozřejmě srdečně zváni fanoušci, kteří s námi budou chtít společně posbírat nějaký ten nepořádek. Nebo se třeba jen projít a zažít Dynamo zase trochu jinak. Přítomný bude kromě hráčů Dynama také profesionální golfista Jan Cafourek, který stojí za celým projektem.

Na nejlepšího sběrače čeká podepsaný pardubický dres. Každý účastník si pak odnese dárek od Dynama a organizace Bordel z lesa. Akce se koná 16.10., sraz je v 15:45 u chrudimského zimního stadionu.

Podívejte se na reportáž z prvního ročníku: