před 2 dny
Redakce

Poslední zápas základní části Ligy mistrů: Dynamo vyrazí do Sheffieldu

Pardubické hokejisty čeká poslední zápas základní části Ligy mistrů v anglickém Sheffieldu. Dynamo se na Britské ostrovy vydá v rámci prestižní evropské soutěže znovu po roce, v minulé sezoně se utkalo s Belfastem. Středeční souboj se Sheffieldem Steelers rozhodne o konečném postavení v tabulce, Pardubice momentálně drží 16., tedy poslední postupovou pozici. Utkání v Utilita Areně startuje ve 20 hodin.

V úterý po obědě se výprava Dynama vydá z pardubického letiště na cestu do anglického Sheffieldu, kde hráče čeká poslední zápas základní části Ligy mistrů. Pardubáci půjdou do důležitého souboje povzbuzení dvěma víkendovými výhrami. V pátek Dynamo porazilo v nájezdech Liberec a v neděli zničilo Plzeň výsledkem 5:0!

Na evropskou scénu se Pardubičtí vrátí přesně po týdnu. Minulou středu se na domácím ledě utkali s Lahti Pelicans a finskému soupeři i přes výraznou střeleckou převahu podlehli těsně 2:3. V tabulce Ligy mistrů je Dynamo před posledním zápasem na poslední postupové, 16. pozici. Boj o play off ale bude ještě velmi napínavý, protože hned čtyři týmy v rozmezí od 17. do 20. místa mohou o postup usilovat.

Sheffield Steelers

Steelers jsou na hokejové mapě teprve od roku 1991, kdy byl klub založen a ve stejném roce byla za účasti královny Alžběty II. otevřena také Utilita Arena. Od založení Elite Ice Hockey League (britská nejvyšší hokejová soutěž) v roce 2003 vyhráli Steelers už šestkrát mistrovský titul.

Ligu mistrů hrají úřadující šampioni Velké Británie potřetí, díky titulu v uplynulé sezoně se kvalifikovali po osmi letech! V předchozích dvou účastech Sheffield nepřešel přes skupinovou fázi.

V této sezoně zatím drží postupovou pozici do play off, v tabulce je náš středeční soupeř na desátém místě. Ani Steelers však jistotu vyřazovací fáze nemají.

Kádr

Takřka polovinu kádru Sheffieldu Steelers tvoří zahraniční hráči. V jejich středu najdeme více než deset hráčů ze zámoří a také tři Finy. Například obránce Joona Huttula se může českým fanouškům vybavit z angažmá v Karlových Varech nebo Mountfieldu HK. Kanaďan Kevin Tansey si zase v minulosti zahrál za Kometu.

Hráči Sheffieldu ze zámoří mají zkušenosti z nejvyšších juniorských soutěží, univerzitní NCAA nebo také z AHL.

Aréna

Utilita Arena z roku 1991 disponuje pro hokejové zápasy kapacitou 9 300 míst. Fanoušci Steelers v obou předešlých zápasech Ligy mistrů halu solidně zaplnili. Na zápas se Skellefteå přišlo necelých 8 tisíc diváků a na duel s pražskou Spartou téměř 9 tisíc. Hráče Dynama tak čeká v Sheffieldu náročný boj před bouřlivou kulisou.

Co navštívit ve městě

V půlmilionovém Sheffieldu můžete navštívit několik turistických míst, jako například městskou radnici, katedrálu nebo modernější čtvrtě a náměstí.

Sportovní fanoušci zase ocení fotbalovou historii, Sheffield F.C. byl vůbec první klubem v historii populárního sportu. Profesionální kluby Sheffield United a Sheffield Wednesday hrají v EFL Championship, druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěži.

Partnery Dynama v Lize mistrů jsou D+D Elektromont, D+D Real, Město Pardubice, Letiště Pardubice a Hitrádio Černá Hora.