28.12.2023
Redakce

Poslední zápas béčka v roce 2023. Porazí znovu Vsetín?

Dynamo B zajíždí v rámci posledního ligového utkání v letošním roce do Vsetína, který dokázalo v předchozím střetnutí v Chrudimi senzačně přemoci 2:1. Překvapí béčko i tentokrát? Zápas startuje v pátek 29. prosince od 17:30.

Týmu Tomáše Jirků se v posledním měsíci roku 2023 příliš nedaří. V prosinci dosud odehrála pardubická rezerva celkem šest zápasů a vyhrála pouze v jediném z nich. Nutno říci, že těsné vítězství 2:1 nad šestými Litoměřicemi bylo velmi cenné, ovšem stejně tak byly některé ztráty bodů poněkud nešťastné, například prohra 1:2 ve Frýdku-Místku, kde Dynamo od 1. až do 49. minuty vedlo. Nespokojene bude béčko také s poslední domácí prohrou proti poslední Slavii. Povánoční bitva nabídla atraktivní přestřelku o 10 brankách, ale od druhé třetiny se Pardubicím nedařilo na Pražany dotáhnout a v duelu nakonec padly 4:6.

„Já bych chtěl v první řadě poděkovat fanouškům za to, jakou vytvořili perfektní kulisu a že přišli v takovém počtu. To je to pozitivní na tomto zápase. Zbytek už tak pozitivní není… Divákům se to na jednu stranu možná líbit mohlo, že to bylo ofenzivní hokej, ale nám trenérům se to zcela jednoznačně nelíbilo, protože jsme byli naprosto lehkovážní, nezodpovědní, měli jsme spoustu ztrát kotoučů okolo modrých čar. Hráli jsme naprosto šíleně do obrany, musíme se v tomhle zlepšit, jinak nebudeme vyhrávat. Bylo to těžké utkání,” komentoval výkon svých mužů hlavní trenér B týmu Tomáš Jirků.

Vsetín se mezitím pohodlně drží na druhé příčce, ale na první Porubu, s níž navíc 20. prosince prohrál 2:3, ztrácí propastných 15 bodů. V tomto měsíci odehráli Valaši šest zápasů a triumfovali ve čtyřech z nich. Jediné porážky přišly proti Třebíči a právě se zmíněným lídrem tabulky. V předchozím zápase přemohli Přerov 1:0.

„Od rána jsme se připravovali na to, že by zápas mohl mít takový průběh. Urputné obrany z obou stran, čekalo se na chybu. Až na závěr bylo celé utkání o málo šancích, které pochytali oba skvělí gólmani. Čekalo se, kdo dá gól. Posledních deset minut jsme měli trošku víc a zaslouženě jsme skórovali. V závěru jsme to mohli v několika šancích ještě potvrdit, nicméně počítají se tři body. V pátek je budeme chtít potvrdit doma proti Pardubicím,” uvedl po utkání v Přerově trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Poslední vzájemný zápas mezi Dynamem B a Vsetínem senzačně ovládly Pardubice. Podaří se jim druhý tým Chance ligy zaskočit i tentokrát? Poslední klání letošního roku začíná v pátek 29. prosince od 17:30.