09.09.2024
Redakce

Poslední test před startem Maxa ligy. Béčko vyzve Vrchlabí

Po pětidenní zápasové pauze čeká B tým Dynama poslední přípravné utkání v letošní generálce, a to proti HC Stadionu Vrchlabí. Přátelský duel se odehraje v úterý 10. září od 18 hodin v DD Elektromont aréně.

Svěřenci Tomáše Jirků se po prodělání virózy vrátili 4. září do zápasového režimu, když vyzvali pražskou Slavii. Béčko už po necelých 10 minutách prohrávalo o dvě branky, ale v druhé třetině dokázalo stav srovnat díky proměněnému samostatnému nájezdu ostříleného veterána Daniela Rákose a trefě Lukáše Žálčíka 53 vteřin před druhou sirénou. Na 3:2 pak hned po druhé pauze upravoval 20letý František Formánek a do prázdné brány ještě pojistil vítězství v čase 58:21 Jakub Lichtag.

O den později, tedy 5. září, nastoupila pardubická rezerva do dalšího střetnutí, tentokrát proti SC Marimexu Kolín. V tomto klání však Východočeši neuspěli, byť ve 14. minutě otevírali skóre gólem Františka Formánka. Kozlové ale ještě před koncem úvodního dějství srovnali a během druhé periody stav otočili. Dynamo nakonec prohrálo 1:4.

Vrchlabí ve své generálce prozatím ovládlo všechna utkání s výjimkou toho posledního, kde padlo s Litoměřicemi drtivě 0:10. Jinak ale dokázalo zdolat Benátky nad Jizerou, Havlíčkův Brod a dvakrát Kobru Praha. S Vrchlabím už se béčko v minulosti jednou potkalo, a to právě v loňské předsezóně, kdy zvítězil HC Stadion těsně 4:3.

Zápas proti Vrchlabí je pro Dynamo B poslední možností se připravit na start Maxa ligy, která vypukne 14. září bitvou s Třebíčí. První domácí mač sehraje béčko 18. září od 18:00 proti Vsetínu.